Acasă Politic Consultant parlamentar gasit in incompatibilitate de ANI

Consultant parlamentar gasit in incompatibilitate de ANI

DISTRIBUIȚI

102450 – 06072011

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Aurelia Mariana Costin, consultant parlamentar la Camera Deputatilor. In urma evaluarilor demarate de inspectorii de integritate la data de 25 mai 2011, s-au constatat ca aceasta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 noiembrie 2006 – 31 decembrie 2009, cand a detinut simultan functia de consultant parlamentar si pe cea de cenzor in cadrul S.C. Anaconda Security S.A., incalcand, astfel, dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

ANI arata ca au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, conform art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice ti in mediul de afaceri, prevenirea ti sanctionarea coruptiei: „functionarii publici nu pot detine alte functii ti nu pot desfatura alte activitati, remunerate sau neremunerate in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in unitati cu scop lucrativ din sectorul public, sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata”.

Potrivit ANI, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive ti irevocabile a hotararii judecatoretti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.