Acasă Sud-Est Galati Galati: Pocurorii DNA l-au trimis in judecata pe Giusseppe Moriello pentru fraude...

Galati: Pocurorii DNA l-au trimis in judecata pe Giusseppe Moriello pentru fraude din bani europeni

DISTRIBUIȚI

102302 – 01072011 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a italianului Giuseppe Moriello, asociat şi administrator al SC MTR Enoprod SRL Focşani, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 2 septembrie 2003, între Agenţia SAPARD – Bucureşti, în calitate de Autoritate Contractantă şi MTR Enoprod Focşani (firmă cu obiect de activitate fabricarea vinurilor), reprezentată de Giusseppe Moriello, în calitate de beneficiar, s-a încheiat un contract pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condiţiile programului SAPARD, obiectul contractului fiind punerea în practică a proiectului intitulat „Înfiinţarea unui combinat de vinificaţie în comuna Câmpineanca, judetul Vrancea”.

În contextul derulării acestui proiect, Giuseppe Moriello, a prezentat Autorităţii Contractante mai multe documente inexacte cu consecinţa obţinerii pe nedrept a sumei de 995.096,640 euro reprezentând fonduri SAPARD alocate acestui proiect. În concret, el a prezentat un certificat emis de Primăria Focşani în care era consemnat în mod nereal că societatea beneficiară nu are datorii la bugetul de stat. De asemenea, pentru justificarea cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului, acesta a mai prezentat şi rapoarte de adjudecare a unor licitaţii fictive, încheiate cu încălcarea prevederilor referitoare la conflictul de interese, pentru construcţia halei, achiziţionarea liniei de vinificaţie sau servicii de consultanţă şi alte documente cu conţinut nereal (devize financiare).

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă cu suma de 3.369.454, 97 lei (la care se adaugă dobânzi şi penalităţi calculate conform prevederilor legale în vigoare), reprezentând contravaloarea integrală a finanţării nerambursabile decontate beneficiarului.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile (combinatul de vinificaţie şi mai multe terenuri) aparţinând lui Giuseppe Moriello şi firmei MTR Enoprod.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Focşani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.