Acasă Politic Jandarmii s-au uitat la televizor in loc sa pazeasca transportul de armament

Jandarmii s-au uitat la televizor in loc sa pazeasca transportul de armament

DISTRIBUIȚI

102714 – 18072011 – In gara Radulesti-Teleorman, unde trenul care transporta focoasele militare disparute a stationat circa trei ore, jandarmii, care ar fi trebuit sa pazeasca componentele militare, s-au uitat la televizor. „In loc sa asigure paza vagoanelor incarcate cu componente militare, intr-o gara (Radulesti-Teleorman), unde trenul marfar a stationat circa trei ore, cei zece jandarmi s-au uitat la televizor”, au declarat surse judiciare, citate de Romania Libera. Se pare ca si jandarmii au confirmat faptul ca s-au uitat la televizor in loc sa pazeasca incarcatura trenului. Totusi, anchetatorii se intreaba cum au reusit hotii sa arunce din tren lazile, avand in vedere ca una cantareste peste 100 de kilograme. „Focoasele au o lungime de 1,80 metri si circa 60 de centimetri latime, si circa 6 kilograme fiecare, iar intr-o lada erau 16 focoase”, au mai declarat sursele citate.

 

 

64 de focoase militare au disparut dintr-un tren pazit de jandarmi care a plecat sambata din Brasov cu destinatia Bulgaria. 

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost sesizat de Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu despre faptul că în cursul zilei de sâmbătă, 16 iulie, lucrători din cadrul Staţiei C.F.R. Giurgiu Nord au constatat că la un vagon din garnitura trenului ce conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între societăţi private, sigiliile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă. Trenul se afla în Staţia C.F.R. Giurgiu pentru efectuarea formalităţilor vamale. Din interior s-a constatat că lipseau 4 lăzi cu dispozitive militare.

La fata locului s-a deplasat echipa operativă împreună cu instituţiile abilitate, sub coordonarea procurorilor militari pentru efectuarea de cercetări. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.