Acasă Politic Miercurea Ciuc: Studiu de prefezabilitate pentru autostrada Transilvania Nord

Miercurea Ciuc: Studiu de prefezabilitate pentru autostrada Transilvania Nord

DISTRIBUIȚI

102525 – 10072011 – Consiliul Judeţean Harghita a apreciat favorabil şi a dat consimţământul la studiul de prefezabilitate a porţiunii din autostrada Transilvania Nord care va străbate judeţul Harghita a autostradei Transilvania Nord aflat în curs de elaborare.

Conform planurilor autostrada va intra în judeţ în zona Praid dinspre judeţul Mureş, apoi urmând traseul DN 13B se duce spre nord luând o curbă aproape de Ditrău trecând la sud de acesta, şi iese din judeţ în direcţia Târgu Neamţ.

           Pentru porţiunea până Ditrău a autostrăzii a fost de ajuns de un simplu consimţământ, însă pentru porţiunea de la Ditrău până graniţa de judeţ a fost nevoie de analize mai ample, deoarece traseul propus al autostradei intersectează trei drumuri judeţene. Conform variantei studiului de fezabilitate aprobat de consiliul judeţean traseul autostrăzii atinge DJ 125 şi DJ 125A la câte un punct şi intersectează DJ 127 de trei ori. Evitarea intersecţiilor se va rezolva prin poduri şi viaducte, iar în cazul DJ 127 din considerente de eficienţă de cost studiul propune deplasarea traseului drumului judeţean. Astfel traseul DJ 127 va fi paralel cu cel a autostrăzii pe o distanţă de 1,4 km, evitându-se construirea a trei poduri, lucru avantajos şi din punctul de vedere a siguranţei de trafic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.