Acasă Politic Moscova: Catastrofa pe Volga. 41 de morti in urma scufundarii unei nave...

Moscova: Catastrofa pe Volga. 41 de morti in urma scufundarii unei nave de pasageri

DISTRIBUIȚI

102566 – 11072011 – P Echipele de intervenţie ruse au scos la suprafaţă 41 de cadavre din epava navei scufundate în fluviul Volga, anunţă filiala regională a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citată de Antena 3.

„Până acum au fost scoase la suprafaţă 41 de cadavre – 28 de femei, 10 bărbaţi şi trei copii”, a declarat Ruslan Fathudinov, un purtător de cuvânt al instituţiei.

Peste o sută de oameni, între care mulţi copii, sunt daţi dispăruţi după naufragiul navei de croazieră Bulgaria pe fluviul Volga, din Rusia.

Naufragiul s-a produs în timpul unei furtuni puternice, când vasul Bulgaria naviga la trei kilometri de mal, pe un lac de acumulare din republica autonomă tătară. Nava s-a răsturnat şi s-a scufundat în doar trei minute. Peste 80 de pasageri au fost salvaţi de echipajul altei nave sau au ajuns prin forţe proprii până la mal, după ce au trecut prin momente dramatice.

Cauzele naufragiului nu au fost încă stabilite.

Potrivit supravieţuitorilor cu câteva minute înaintea catastrofei, un grup de 30 de copii se adunaseră pe puntea superioară a navei.

La locul accidentului au fost mobilizaţi sute de salvatori, cu şalupe şi elicoptere. Ministrul Situaţiilor de Urgenţă le-a ordonat să acţioneze toată noaptea şi să verifice şi micile insule din zonă, în speranţa că vor găsi supravieţuitori.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a ordonat ca marţi să fie zi de doliu naţional în Rusia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.