Acasă Externe Paris: Fostul sef al FMI – victima a unui complot politic

Paris: Fostul sef al FMI – victima a unui complot politic

DISTRIBUIȚI

102370 – 04072011 Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este victima unui complot politic, sustin apropiatii acestuia si ii acuza patronii hotelului la care s-ar fi produs agresiunea ca sunt implicati in acest scandal.

Deputatul socialist Francois Loncle, un apropiat al lui Strauss-Kahn, a formulat duminica o noua ipoteza in cazul in care fostul director al FMI este acuzat ca ar fi violat o menajera a hotelului Sofitel din New York, scrie Ziare.com, citand presa franceza.

Loncle a sustinut ca intre grupul Accor – proprietarii hotelului la care ar fi avut loc agresiunea – si oficiali francezi ar exista o legatura.

„Nu este deocamdata clar din comportamentul liderilor ce legaturi ar fi avut cu grupul Accor si daca aceste conexiuni s-au produs dupa sau inaintea acuzatiilor. Nici nu vreau sa ma gandesc ca acest caz ar avea de fapt un grad ridicat de responsabilitate politica. Dar cred ca intre Paris si New York s-a intamplat ceva”, a declarat Loncle.

El a explicat pentru AFP ca asteapta raspunsuri clare la intrebari. „Caror persoane de la Paris le-au telefonat oamenii de la Sofitel? Directorului serviciilor de Informatii generale (serviciile de informatii interne)? La ce ora au telefonat ei in aceasta faimoasa noapte?”, a spus Loncle.

Michele Sabban, o apropiata a fostului director al FMI, merge si mai departe cu acuzatiile si vorbeste chiar despre „un atentat politic”, sugerand ca Nicolas Sarkozy ar fi implicat in acest caz. Sabban a facut referire intr-o inteventie pentru un post de radio la faptul ca presedintele francez l-a decorat in 2006, pe cand era ministu de Interne cu Legiunea de Onoare, cea mai inalta distictie a statului francez, pe Ray Kelly, un oficial din cadrul politiei newyorkeze. Grupul hotelier Accor a negat „oficial”, duminica, orice interventie a liderilor sai in acest caz. 

Strauss-Kahn a fost acuzat in luna mai ca a violat o menajera a hotelului in care era cazat la New York. Initial, in acest caz s-a dispus arestul la domiciliul, insa, vineri, fostul director al FMI a fost eliberat si va fi judecat in libertate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.