Acasă Sud Teleorman Primarul unei comune din Teleorman in incompatibilitate

Primarul unei comune din Teleorman in incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

102447 – 06072011Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Marian Tudorica, primarul comunei Troianul din judetul Teleorman.

Marian Tudorica s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 9 decembrie 2004 – 26 februarie 2009, cand a detinut simultan functia de primar al Comunei Troianul si de administrator in cadrul S.C. Tudorica Com S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Marian Tudorica se afla la cel de-al doilea mandat consecutiv de primar al Comunei Troianul.

Potrivit legii, persoana fata de care se constata starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publică, cu exceptia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o functie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdictia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive si irevocabile a hotărârii judecătoresti de confirmare a existentei unei stări de incompatibilitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.