Acasă Politic Rusia: Douasprezece medalii pentru Romania la Olimpiada Internatională Pluridisciplinara Tuymaada

Rusia: Douasprezece medalii pentru Romania la Olimpiada Internatională Pluridisciplinara Tuymaada

DISTRIBUIȚI

102774 – 19072011 – Olimpici români au repurtat încă un succes major în competiţiile internaţionale pe discipline: douăsprezece medalii (patru de aur, şase de argint şi două de bronz) la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.

Pe discipline, rezultatele elevilor români sunt următoarele:

Matematică: o medalie de aur – Dan Dănăilă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi două medalii de argint: Viorel Andrei Bud şi Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Chimie: o medalie de aur – Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), o medalie de argint – Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) şi o medalie de bronz obţinută de Mara Ioana Ieşanu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Roman Vodă” din Roman, judeţul Neamţ).

Informatică: o medalie de aur – Daniel Posdărăscu (clasa a IX-a/ Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), o medalie de argint – Mihai-Alexandru Duşmanu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi o medalie de bronz – Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti).

Fizică: o medalie de aur – Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi două medalii de argint – Mihai Răcoreanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2011, care are loc în perioada 13-20 iulie, în Irkutsk (Yakuţia, Siberia Orientală), s-au înscris peste 130 de concurenţi din Federaţia Rusă, Yakuţia, China şi România. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.