Acasă Centru Covasna Sfantu Gheorghe: Taxa pe cainii de apartament la Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe: Taxa pe cainii de apartament la Sfantu Gheorghe

DISTRIBUIȚI

102305 – 01072011 – Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe care locuiesc la bloc şi deţin câini de companie vor trebui să plătească începând cu 1 iulie o taxă lunară de 7 lei pentru fiecare exemplar.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi că taxa a fost introdusă pentru a se putea menţine curăţenia în oraş, dar şi pentru a-i responsabiliza pe cetăţenii care deţin câini de companie, relateaza Administratie.ro. Acesta a explicat că banii colectaţi vor intra în bugetul societăţii de salubrizate TEGA, care va asigura recipiente speciale lângă pubelele de gunoi, precum şi pungi şi mănuşi pentru colectarea excrementelor acestor animale.

Antal Arpad a ţinut să menţioneze că orice persoană are dreptul de a ţine un animal de companie în casă, dar trebuie să înţeleagă că pe lângă drepturi are şi obligaţii. Taxa va trebui plătită doar de cetăţenii care locuiesc la bloc, nu şi de cei care stau în case particulare, iar nerespectarea hotărârii Consiliului local se va sancţiona cu sume cuprinse între 50 şi 150 de lei.

Taxa pe câinii de apartament a împărţit locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe în două tabere – pe de o parte proprietarii patrupedelor care consideră prea mult 7 lei pe lună pentru fiecare exemplar şi ceilalţi cetăţeni, care consideră îndreptăţită această măsură. Principala nemulţumire a proprietarilor de câini o reprezintă faptul că, deşi vor plăti o taxă suplimentară de salubrizare, tot ei vor avea obligaţia de a aduna mizeriile lăsate pe stradă de câini.

Taxa va fi instituită în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul local municipal Sfântu Gheorghe încă din anul 2002, dar care nu a fost pusă în aplicare până acum. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.