Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Eurodeputatul Rovana Plumb cere autoritatilor olandeze sa deschida piata muncii

Strasbourg: Eurodeputatul Rovana Plumb cere autoritatilor olandeze sa deschida piata muncii

DISTRIBUIȚI

102403 – 05072011 – Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a condamnat in plenul Parlamentului European decizia autoritatilor olandeze de a restrictiona accesul cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii din Olanda. Eurodeputata, care este si vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, considera aceasta masura “nedreapta, inacceptabila si contrara proiectului european”, subliniind ca romanii si bulgarii “au dreptul la un tratament egal, corect si bazat pe respect, ca si ceilalti cetateni europeni”.

In interventia sa de la Strasbourg, Rovana Plumb a insistat asupra importantei liberei circulatii a muncitorilor in cadrul Uniunii Europene, afirmand ca in acest fel muncitorii beneficiaza de avantajele proiectului european si participa la constructia acestuia.

Eurodeputata a tras atentia ca acest fenomen a contribuit la cresterea economica a statelor membre care au manifestat deschidere pe piata muncii, si in niciun caz nu a adus efecte negative. In Olanda, de exemplu, muncitorii romani si-au construit un renume bazat pe seriozitate si harnicie, fiind printre cei mai apreciati si printre cei mai cautati lucratori. De altfel, sindicatele si reprezentantii fermierilor olandezi au protestat la anuntarea acestor restrictii, dorind sa beneficieze in continuare de munca romanilor.

“Solicit autoritatilor olandeze sa-si deschida piata muncii catre cetatenii romani si bulgari”, a adaugat eurodeputata, subliniind ca toti expertii care au evaluat impactul acestora asupra economiei olandeze au evidentiat caracterul sau pozitiv.

Rovana Plumb activeaza in Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.