Acasă Politic Arad: Ministrul Funeriu: Cei care se asteapta la o scadere a standardelor...

Arad: Ministrul Funeriu: Cei care se asteapta la o scadere a standardelor la a doua sesiune a Bacalaureatului comit o “eroare capitala”

DISTRIBUIȚI

103407 – 19082011– Acei candidati care se asteapta la o scadere a standardelor la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat comit o „eroare capitala“, a afirmat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, vineri, la Arad. „Conditiile la sesiunea din toamna vor fi identice cu cele de la prima sesiune a Balacaureatului. Dificultatea subiectelor va fi aceeasi. Oricine se asteapta la o scadere a standardelor comite o eroare capitala. In mandatul meu nu voi renunta la standardele de corectitudine pe care, impreuna cu inspectorii, impreuna cu directorii si profesorii Romaniei, le-am impus, pentru ca, eu cred, ca acest lucru este corect pentru Romania“, a declarat Daniel Funeriu. Ministrul a mai afirmat ca „discutia despre camerele de luat vederi este una falsa“.

„Va asigur ca, in mandatul meu, toata sesiunea de bacalaureat va fi, organizata, integral, cu camere de luat vederi“, a declarat Funeriu, citat de Citynews.

Ministrul Educatiei a mai spus la Arad ca invatamantul in Romania se poate schimba doar cu „oameni care au inteles ca munca, seriozitatea sunt cele care pot sa duca Romania mai departe“. „Cel putin in domeniul Educatiei, va asigur ca s-a incheiat epoca in care rezultate nemeritate, rezultate obtinute prin frauda, duceau o persoana sau o institutie intr-un loc de unde nu facea niciun bine. Am spus-o de multe ori ca, Romania are doua resurse foarte mari de dezvoltare. Unu, toti tinerii romani care sunt in mediile academice din strainatate si care nu au fost pana acum primiti si carora nu li s-au creat conditiile pentru a se putea intoarce in Romania, iar a doua resursa este data de toti copiii Romaniei care nu au avut un acces la invatamantul de calitate“, a mai declarat Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost prezent, vineri la Arad, unde a vizitat Colegiul National „Moise Nicoara“ si Universitatea „Aurel Vlaicu“. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.