Acasă Politic Bruxelles: Bruxeless-ul avertizeaza ca arestarea Iuliei Timosenko va complica relatiile UE- Ucraina

Bruxelles: Bruxeless-ul avertizeaza ca arestarea Iuliei Timosenko va complica relatiile UE- Ucraina

DISTRIBUIȚI

103086 – 08082011- Oficilii europeni au condamnat arestarea fostului prim-ministru al Ucrainei Iulia Timosenko     – o miscare care va complica relatiile UE-Ucraina inaintea unui summit-cheie, programat pentru luna decembrie, transmite Euractiv.ro. 

Instanta a dispus vineri retinerea fostei sefe a Executivului de la Kiev, acuzata de abuz de putere. Procurorii au deschis un dosar penal impotriva ei, in aprilie, legat de semnarea unor contracte de aprovizionare cu gaz rusesc, in anul 2009. Timosenko ar fi abuzat de puterile ei prin fortarea companiei de stat Naftogaz sa semneze un contract de aprovizionare cu Gazprom din Rusia. Ea ar putea fi condamnata la 10 ani de inchisoare.

Timosenko si aliatii ei spun ca acuzatiile sunt motivate politic si menite sa-i opreasca sa candideze la alegerile de anul viitor.

Seful Parlamentului European, Jerzy Buzek, sustine ca „circumstantele si conditiile constituie motive de ingrijorare cu privire la natura motivata politic din prezenta decizie, precum si cu privire la aplicarea legii in Ucraina”

Seful Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, a declarat: „Fac apel la presedintele ucrainean Viktor Ianukovici pentru a pune capat imediat acestei ipocrizii- rabdarea Europei a ajuns la limita”, a spus liderul PPE. Partidul lui Timosenko este afiliat PPE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.