Acasă Politic Bucuresti: 500 de specialisti in recuperarea persoanelor cu autism

Bucuresti: 500 de specialisti in recuperarea persoanelor cu autism

DISTRIBUIȚI

103444 – 22082011– In perioada 20 – 25 august 2011, se desfasoara la Bucuresti, cursul « Interventii terapeutice pentru persoanele cu tulburare de spectru autist (TSA) ». Participantii – psihologi clinicieni, psihoterapeuti si consilieri psihologici – personal al Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutii publice si private, sau al societatii civile care desfasoara activitati de recuperare a persoanelor cu TSA sau activitati cu copii din grupuri vulnerabile, in special copii cu dizabilitati – vor primi informatii cu privire la tehnici de lucru pentru dezvoltarea de abilitati la persoanele cu autism.

Cursul are o durata de şase zile si va fi organizat de şase ori, in perioada august 2011 – in ianuarie 2012, in patru orase ale tarii (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj), obiectivul organizatorilor fiind pregatirea acreditata a 500 de profesionisti in lucrul cu persoanele cu autism. La finalul pregatirii teoretice, cursantii vor participa la o perioada de practica.

Cursul « Interventii terapeutice pentru persoanele cu tulburare de spectru autist » este organizat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Copilului, in cadrul proiectului strategic « Si ei trebuie sa aiba o sansa! – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist ».

Cei 500 de specialisti in interventii terapeutice pentru persoanele cu autism precum si cei 80 de monitori ai activitatii de recuperare a persoanelor cu TSA, care au fost formati in perioada iulie–august, vor aplica cunostintele si tehnicile de lucru dobandite la aceste cursuri, in cadrul serviciilor in care activeaza in prezent (DGASPC, ONG-uri, sectorul privat etc.) sau/si in cadrul celor 40 de Servicii de consiliere si terapie care vor fi infiintate, la nivel national, incepand cu luna februarie 2012, in cadrul proiectului « Si ei trebuie sa aiba o sansa ! – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist ».

Proiectul « Si ei trebuie sa aiba o sansa! » este implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Copilului si cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”.

Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durata de 3 ani si urmareste cresterea sanselor de integrare sociala si, ulterior, de acces pe piata muncii, a copiilor si tinerilor afectati de autism, prin diagnosticare precoce si facilitarea accesului la servicii si programe de recuperare si asistenta specializata. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.