Acasă Politic Bucuresti: A doua interventie cu tratamente avio impotriva tantarilor din Bucuresti

Bucuresti: A doua interventie cu tratamente avio impotriva tantarilor din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

103501 – 24082011– Avand in vedere conditiile meteo din ultima perioada, care favorizeaza inmultirea populatiilor de insecte/tantari, pentru a preveni aparitia unor eventuale infestari cu virusul West Nile, specialistii Grupurilor ISS-Danemarca, Bayer Germania si Lodi Franta au stabilit continuarea programului pilot de igienizare cu tratamente avio specifice pentru combaterea tantarilor, care se vor aplica in Bucuresti pe o suprafata de 350 de ha (suprafete mai putin populate, cu vegetatie intense), anunta Primaria Capitalei. A doua interventie, din totalul celor patru stabilite, se va desfasura pe 25 august, intre orele 6.30-10.00, in urmatoarele zone: Parcul Herastrau, Parcul Tineretului, Parcul Pantelimon, Lacul Tei, Parcul Plumbuita, Parcul Titan, Parcul Vacaresti, Parcul Morarilor si Parcul National.

 

Tratamentele vor fi efectuate cu un elicopter, dotat cu un rezervor pentru substante biocide si duze microner.

Aceste tratamente nu angajeaza cheltuieli suplimentare din partea Primariei Capitalei, ci sunt efectuate in cadrul programului de destantarizare, subliniaza reprezenrtantii Primariei Capitalei.

Evolutia populatiilor de tantari este monitorizata prin metoda cutiilor Black House. Montarea capcanelor pentru monitorizare s-a facut cu o saptamana inainte de inceperea tratamentelor avio, respectiv pe data de 11 iulie 2011. Primul control privind gradul de infestare s-a facut inainte de inceperea tratamentelor experimentale, iar al doilea control s-a efecutat la 48 de ore dupa tratament.

In paralel, s-a facut o monitorizare a tantarilor morti in urma tratamentelor aplicate, monitorizare cu ajutorul unor campuri de recoltare (panza alba cu suprafata de 9 mp), campuri care au fost amplasate in doua din parcurile in care s-au efectuat aviotratamente (Parcul Herastrau, zona dintre Arcul de Triumf si Parcul Titan in zona bisericii din aporpierea magazinului Titan). In urma verificarii tantarilor morti de pe campuri, a rezultat un numar de aproximativ 50 exemplare, fata de 150-200 de exemplare recoltate pe aceleasi campuri dupa tratamentele de la sol.

In plus, la solicitarea primarului general, Sorin Oprescu, inspectorii din cadrul Directiei de Inspectie si Control ai Primariei Municipiului Bucuresti vor incepe verificarea imobilelor cu subsoluri inundate. Subsolurile inundate constituie factori favorizanti dezvoltarii larvelor si ulterior populatiilor adulte de tantari. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.