Acasă Politic Bucuresti: Adrian Nastase: „Economia romaneasca este meteosensibila”

Bucuresti: Adrian Nastase: „Economia romaneasca este meteosensibila”

DISTRIBUIȚI

103323 – 17082011Economia romaneasca este meteo sensibila, fiind dependenta de agricultura, a declarat, miercuri, Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD.   Masurile de austeritate aplicate de actualul Guvern n-au produs efecte economice pe durata medie, iar cresterea economica inregistrata nu este bazata pe ceea ce s-a intamplat ca masuri luate de Guvern.             „Economia romaneasca este meteo sensibila. Aceasta usoara crestere este bazata pe rezultatele din agricultura. Anul acesta a fost unul foarte bun pentru agricultura, probabil ca si in trimestrul al IIIl-lea vom vedea astfel de efecte. Nu s-a inregistrat nimic care sa justifice ca in perioada urmatoare economia noastra va creste, ca vor exista rezultate durabile”, a afirmat Adrian Nastase la The Money Channel.

 

            Intrebat daca exista pericolul pentru Romania de reintrare in recesiune, liderul social-democrat a afirmat ca, din punctul sau de vedere, se poate vorbi in acest moment „de o stagnare economica”.

            Adrian Nastase a precizat ca Romania, teoretic, nu are un risc major de incapacitate de plata, precizand ca, potrivit unor analize facute pentru toate tarile in mod comparativ, tara noastra are un risc de doar 15,3%, risc de intrare in incapacitate de plata.

            Presedintele CN al PSD a precizat ca Romania „pare doar imuna” la efectele externe, in fapt, s-au redus doar unele dezechilibre si s-au acutizat altele.

            „Romania in aceste luni nu si-a construit un sistem de mecanisme de imunizare. Este o balbaiala care din 2008 pana acum practic a continuat si faptul ca Romania este in acest moment in ceea ce a insemnat iesirea din recesiune, dar practic cu un potential economic redus la jumatate, cu programe zero pentru crearea de locuri de munca, fara alternative de finantare si aici este vorba de tot ceea ce s-a intamplat in acesti ani in relatia cu UE (…)ne arata aceste probleme care sunt extrem de grave”, a spus Adrian Nastase.

Potrivit fostului premier, un alt element de mare vulnerabilitate il constituie nivelul datoriei externe, care „in 2004 era de 18 miliarde de euro si acum a ajuns la aproape 100 miliarde de euro”.

            „Romania si Guvernul Boc carpesc de la luna la luna, cumva, situatia in tara, dar fara sa existe o expertiza, o viziune. (…)Practic mandatul acestui Guvern este pana la sfarsitul anului 2012 in cel mai bun caz si sigur ca pana in 2014 vor avea un alt guvern.

            Si atunci, pentru a avea o strategie care sa fie credibila inclusiv in plan extern n-ar fi fost nevoie ca Guvernul sa discute si cu celelalte partide pentru ca aceasta strategie sa aiba cumva o stampila din partea tuturor fortelor politice, care sa asigure o stafeta in zona de macro-economie de la un guvern la altul?”, a spus Adrian Nastase. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.