Acasă Politic Bucuresti: Baconschi: „Romania este pregatita tehnic pentru aderarea la spatiul Schengen”

Bucuresti: Baconschi: „Romania este pregatita tehnic pentru aderarea la spatiul Schengen”

DISTRIBUIȚI

103630 – 30082011- Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a declarat că se aşteaptă ca la următorul Consiliu JAI să se ajungă la un consens legat de aderarea României la Schengen în două etape. „România se aşteaptă la un consens la următorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne din septembrie în privinţa deciziei de aderare la spaţiul Schengen în două faze, iniţial cu punctele de frontieră de pe aeroporturi, iar apoi cu cele terestre şi maritime, acesta fiind un compromis rezonabil. Ne aşteptăm la consens în Consiliul JAI pentru această aderare în doi paşi, e un compromis rezonabil, sperăm ca toate statele membre să respecte regula jocului şi să nu ia acest subiect Schengen ca prizonier în tot felul de discursuri interne, populiste. Preşedinţia poloneză este,

de asemenea, constructivă, deci sunt relativ optimist, dar nu mă grăbesc pentru că trăim într-adevăr într-o perioadă foarte agitată, cu foarte mulţi factori de destabilizare şi prefer să fiu extrem de prudent”, a afirmat şeful diplomaţiei la Radio România Actualităţi.

El a arătat că, pentru a ieşi din impasul pe acest subiect, România va arăta din nou că este pregătită tehnic pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Teodor Baconschi a adăugat că speră ca acele state membre care au invocat legătura între acest domeniu şi cel al Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie să citească cu onestitate ultimul raport din vara aceasta al Comisiei Europene în privinţa MCV.

„Suntem gata tehnic, iar cei care au făcut legătura cu MCV au făcut-o abuziv, dar nu le-am putut refuza acest exerciţiu”, a mai spus Baconschi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.