Acasă Anchete Bucuresti: „Blonda de la străzi” face borduriada cu vechii prieteni portocalii

Bucuresti: „Blonda de la străzi” face borduriada cu vechii prieteni portocalii

DISTRIBUIȚI

103321 – 17082011Administrația Străzilor a dat startul unei noi borduriade. Pe străzile din Capitală se schimbă de zor bordurile. Nu contează că cele vechi sunt în stare bună. Administrația Străzilor a atribuit contracte de 412 milioane de euro pentru întreținerea străzilor, iar banii trebuie cheltuiți. Directoarea Alina Roman, fostul secretar executiv al PDL Tineret, nu și-a uitat vechii prieteni portocalii. Firmele de suflet ale PDL au primit contracte de sute de milioane de euro. Pe strada Mihai Eminescu din centrul Capitalei au început să se schimbe bordurile. Vechile borduri, aflate în stare foarte bună sunt scoase, iar în locul lor sunt puse borduri noi, albe. Reprezentanții de la Administrația Străzilor, instituție subordonată Municipalității, au precizat că lucrările fac parte dintr-un acord-cadru multianual de întreținere a străzilor din Capitală. Oficialii nu au oferit însă niciun motiv pentru înlocuirea vechilor borduri, aflate în stare bună, nici la două săptămâni de la trimiterea solicitării.

Noile borduri s-au stricat după câteva zile – Iar dacă sub aspect estetic, noile borduri albe și lucioase câștigă testul de comparație cu vechile borduri, nu același lucru se întâmplă în cazul testului de calitate. Abia instalate, nici m[car cimentate încă, noile borduri au început deja să crape. Contractul pentru întreținerea și administrarea unor străzi în care este cuprinsă și strada Mihai Eminescu are o valoare de 57 milioane de euro. Alături de strada menționată în contract mai sunt cuprinse alte 40 de artere din Capitală, între care bulevardul Barbu Văcărescu, Lacul Tei sau Pache Protopopescu.

Cine încasează banii – Contractul de 57 milioane de euro a fost atribuit pe 1 aprilie 2011 Asocierii SC DELTA ACM 93 SRL, SC EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL, SC DRUM CONCEPT SRL și SC GLOBAL SERVICE PROIECT SRL. Liderul asocierii, SC DELTA ACM 93 SRL , condus de omul de afaceri Florea Diaconu, este client fidel al municipalității încă de pe vremea lui Adriean Videanu, când a obținut și cele mai multe contracte. De altfel, bordurile montate acum de SC pe strada Mihai Eminescu nu sunt produse de firma în cauză, ci sunt achiziționate de la o altă societate producătoare de astfel de borduri. .”Bordurile sunt din granit și piatră naturală. Nu le fabricăm noi. Sunt cumpărate de la altă firmă, dar nu știu de unde”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanții DELTA ACM 93.

Fostul edil-șef Adriean Videanu este acționar la Titan Mar, societate care produce și comercializează produse din granit și piatră naturală.

DELTA ACM 93 a colaborat ani buni cu democrat -liberalul Adriean Videanu, pe vremea când acesta ocupa funcția de primar general. Astfel, DELTA ACM 93 este cea care a realizat lucrările de reabilitare a podului Grant, alături de SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL, un contract în valoare de 8 milioane de euro. De asemenea, în perioada 2006-2008, SC DELTA ACM 93 a avut contracte în valoare de 60 milioane euro cu municipalitatea. Tot Delta ACM ’93 a fost implicată în refacerea Pasajului Obor (12 milioane euro) sau în reabilitarea Pasajului de la Universitate, contract în valoare de 6 milioane euro.

De altfel, directorul general al firmei este Ionel Pirpiliu, fratele lui Ștefan Pirpiliu, fost președinte Organizației de Tineret a PDL București și actualmente deputat PDL de București.

Apropierea de PDL este confirmată și de contractele obținute la Primăria Sectorului 3, condusă de portocaliul Liviu Negoiță. Astfel, DELTA ACM 93 a construit parcarea cu 5 niveluri de la Mihai Bravu (8,4 milioane euro) și s-a ocupat de modernizarea parcurilor din Sectorul 3 (15 milioane euro). Tot firma lui Florea Diaconu s-a ocupat și de reabilitarea străzilor din sectorul condus de Negoiță, un contract de 23 milioane de euro.

În mandatul lui Sorin Oprescu, DELTA ACM 93 nu a mai fost abonată la atât de multe contracte. Florea Diaconu mai are însă un aliat important în actuala administrație. Se pare că directorul general al Administrației Străzilor, Alina Roman, fost secretar executiv al Organizației de Tineret a PDL, cunoscută şi ca “blonda de la străzi”, nu i-a uitat pe prietenii partidului şi pe colegii de la Organizaţia de Tineret, atribuind asocierii conduse de DELTA ACM 93 un contract de 57 milioane euro. Alina Roman a ocupat și funcția de director economic al Administrației Străzilor în mandatul Videanu, când semna toate documentele de plată şi toate contractele atribuite.

Prietenă a PDL este și cea de-a doua firmă din asociere: SC EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL. Președintele Consiliului de Administrație de la Eurovia Construct International SA este Dănuț Cazacu, soțul fostei senatoare PDL, Cornelia Cazacu.

Contracte de 412 milioane de euro pentru întreținerea străzilor – Aceasta este însă doar unul din episoadele “borduriadei” care se desfășoară în acest sfârșit de vară pe străzile Capitalei. Se schimbă bordurile și pe Bd. Timișoara și pe str. Valea Cascadelor din Sectorul 6. De altfel, Aministrația Străzilor a încheiat în total șase acorduri-cadru în valoare de 412 milioane euro, pentru întreținerea străzilor din Capitală pe o perioadă de patru ani. Unul dintre contracte a fost câștigat de Asocierea condusă de DELTA ACM 93. Alte patru contracte au fost obținute de alți clienți fideli ai municipalității și ai PDL: SC TEHNOLOGICA RADION SRL și SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL. Mai exact, prima este lider de proiect în cazul a două contracte în valoare totală de 151 milioane euro. Cea de-a doua, EURO CONSTRUCT TRADING 98, conduce alte două proiecte în valoare de 146 milioane euro.

SC TEHNOLOGICA RADION SRL este firma lui Theodor Barna, un sponsor al PSD până în 2004, devenită apoi apropiată a PDL, după ce acest partid a ajuns la putere și, mai ales, la conducerea Primăriei Capitalei. Societatea este abonată la contractele din Sectorul 3, iar presa a scris că este apropiată de Liviu Negoiţă.

EURO CONSTRUCT TRADING 98 este deținută de Dan Besciu şi Sorin Vulpescu. Cei doi au deținut și restaurantul Golden Blitz, frecventat, înainte de a fi demolat, de Traian Băsescu şi de pedelişti.

Cele două societăți au deja în derulare cu Primăria Capitalei un contract de 130 milioane euro pentru realizarea Penetrației Splaiul Independenței – Ciurel -A1. Euro Construct Trading ’98 în asociere italienii de la Astaldi SpA a obținut și contractul de 15 milioane euro pentru realizarea Pasajului pietonal subteran de la Piața Romană.

Firma lui Videanu livrează piatra cubică şi bordurile pentru refacerea unor străzi din Bucureşti

Administrația Străzilor a dat startul unei noi borduriade. Pe străzile din Capitală se schimbă de zor bordurile. Nu contează că cele vechi sunt în stare bună. Administrația Străzilor a atribuit contracte de 412 milioane de euro pentru întreținerea străzilor, iar banii trebuie cheltuiți. Directoarea Alina Roman, fostul secretar executiv al PDL Tineret, nu și-a uitat vechii prieteni portocalii. Firmele de suflet ale PDL au primit contracte de sute de milioane de euro.

trația Străzilor un contract pentru proiectarea și reabilitarea sistemului rutier a străzilor Mircea Eliade, Bulevardul Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle și Bulevardul Prezan. Contractul implică şi reabilitarea a şase bretele de pe Bulevardul Aviatorilor. Pentru reabiltarea acestor bretele, firma Tehnologica Radion a încheiat un contract cu Titan Mar, firmă la care este acţionar Adriean Videanu. Un procent de circa 10% din valoarea contractului va fi atribuit firmei Titan Mar.

SC Tehnologica Radion a mai primit de la Administrația Străzilor și contracte pentru montarea de indicatoare rutiere în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro. De asemenea, a încheiat un acord cadru, în februarie 2010, pentru repararea străzilor din toate sectoarele, iar în 2009 a primit un contract pentru reabilitarea pasajului Lujerului. În total, pentru reabilitarea infrastructurii în Bucuresti, de la începutul lui 2009, SC Tehnologica Radion a încasat de la Administrația Străzilor aproximativ 80 de milioane de euro. – www.promptmedia.ro, sursa – b365.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.