Acasă Politic Bucuresti: Deputatul Lucia Ana Varga: Guvernul trebuie sa demisioneze pentru pierderea dreptului...

Bucuresti: Deputatul Lucia Ana Varga: Guvernul trebuie sa demisioneze pentru pierderea dreptului de a vinde certificate verzi

DISTRIBUIȚI

103628 – 30082011- Din cauza incompetenţei actualului Cabinet, respectiv a Ministerului Mediului, statul român a ratat şansa de a putea încasa peste trei miliarde euro, acuză deputatul PNL Lucia Ana Varga. „Încă de anul trecut, în 22 iunie 2010, la dezbaterile în Parlament ale <<Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.29/2010 privind valorificarea surplusului de unităţi ale cantităţii atribuite României prin Protocolul de la Kyoto>>, am atras atenţia că România pierde bani în fiecare zi deoarece nu s-au făcut demersurile pentru tranzacţionarea certificatelor verzi. De asemenea am arătat că în 2009, puteam vinde un certificat cu 10 euro, astfel încât beneficiul statului român ar fi fost de trei miliarde de euro.

Aceşti bani trebuiau folosiţi pentru finanţarea proiectelor care au ca rezultat îmbunătăţirea calităţii mediului: proiecte energie regenerabilă, alimentare cu apă şi canalizare, împăduriri. De exemplu, cu aceşti bani se puteau finanţa peste 10.000 de parcuri în întreaga ţară. Însă Guvernul Boc a preferat să împrumute bani de la FMI şi de la Banca Mondială şi să taie pensii, salarii şi ajutoare sociale în loc să guverneze responsabil şi să gestioneze profesionist această oportunitate pe care o avea România.

Demisia preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului nu este în acest caz suficientă. Responsabilitatea politică revine întregului Guvern şi ministrului Mediului care are în subordine ANPM, dar şi direcţii specializate în cadrul ministerului, direcţii care nu au asigurat asistenţa necesară adoptării cadrului legislativ necesar.

Este încă o dovadă a politizării excesive a instututiilor statului şi a faptului că promovarea în funcţie se face numai pe baza carnetului de partid. Acest lucru arată clar încă o data că Guvernul Boc/Băsescu/Udrea este acolo doar pentru a satisface interesele clientelei politice şi pe cele personale. În orice ţară din lume acest prejudiciu uriaş trebuia să aibă drept rezultat o demisie a Cabinetului.

În cazul în care acest guvern şi ministrul de resort nu îşi asumă politic acest rău făcut României, voi propune Grupului Parlamentar PNL iniţierea unei moţiuni simple prin care să cerem demiterea tuturor celor responsabili”, a declarat marti deputatul Lucia Ana Varga. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.