Acasă Politic Bucuresti: Din interceptarile telefonice, Bercea Mondialu s-a laudat ca i-a dat spagă...

Bucuresti: Din interceptarile telefonice, Bercea Mondialu s-a laudat ca i-a dat spagă lui Mircea Basescu pentru a interveni într-un dosar

DISTRIBUIȚI

103003 – 01082011 – Informaţia conform căreia Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, ar fi dat șpagă fratelui președintelui Traian Băsescu pentru a interveni într-un dosar, a apărut în presă în luna martie, ne reaminteşte DC News. Acestă informație apare în interceptările din dosarul în cauză, aflat în instanţă, dar şi într-un document al CSM. Mircea Băsescu este naşul de botez al nepoatei lui Bercea Mondial. Bercea Mondial este acum în închisoare şi este acuzat de tentativă de omor. La vremea respectivă, Eugen Iacobescu, procurorul de caz a negat că fratele preşedintelui este implicat în dosar. “Vreau să vă informez pe dumneavoastră şi opinia publică că domnul Mircea Băsescu

nu este implicat în acest dosar, că inculpatul Anghel Sandu niciodată nu a vorbit despre Mircea Băsescu nici în arest şi nici cu alte persoane, cu avocaţii săi”, a spus Iacobescu.

Şi Mircea Băsescu a negat aceste acuzaţii: “Nu am avut niciun fel de intervenţie, nici nu mi-a trecut prin cap aşa ceva, după cum vedeţi Bercea continuă să fie cercetat, arestat. E o aiureală. Niciodată nu am primit un ban de la Bercea Mondial, nu am făcut niciun fel de afaceri cu dânsul şi nici prietenii mei nu au făcut asta”.

CSM s-a autosesizat după apariţiile din presă şi a început cercetarea disciplinară a procurorului Eugen Iacobescu, pentru că a divulgat presei informaţii din dosar. Dacă va fi sancţionat, urmează să decidă secţia pentru procurori a CSM. Aşa a ieşit la iveală că procurorul avea dreptate atunci când a afirmat neoficial, prima dată, că numele fratelui preşedintelui apare în dosar.

„Deşi în articolele publicate s-a menţionat ulterior că procurorul Iacobescu Eugen a negat implicarea lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, în cauza pe care acesta o instrumenta, în notele din relaţii din data de 4 aprilie 2011 şi în 26 mai 2011, magistratul menţionează expres faptul că cel menţionat anterior ar fi primit o anumită sumă de bani ca inculpatul să fie pus în libertate”, se arată în inspecţia CSM.

Informaţiile date de procuror proveneau din mai multe interceptări telefonice: „Din cercetarea disciplinară efectuată în cauză a rezultat că aceste afirmaţii au fost cunoscute de către procurorul Iacobescu din notele de redare a convorbirii interceptate în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Olt”, scrie realitatea.net.

Potivit inspectorilor, notele de interceptare se află şi la dosarul de la Tribunalul Olt. Cu toate acestea, procurorii nu au continuat ancheta pentru a verifica afirmaţiile lui Bercea şi ale complicilor săi. Mai mult, dosarul a fost luat de la Iacobescu, acesta spunând că motivele au fost presiunile politice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.