Acasă Politic Bucuresti: Din nou pe urmele unor hoti de masini luxoase

Bucuresti: Din nou pe urmele unor hoti de masini luxoase

DISTRIBUIȚI

103023 – 03082011 – Miercuri dimineaţa au început percheziţii la 44 de adrese din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, fiind vizată o reţea de hoţi de autoturisme luxoase. De asemenea, începând cu orele 8.00, anchetatorii caută documente la sediul Servciului de Înmatriculări Auto din Pipera. Anchetatorii fac verificări în urma unor dosare aflate în cercetare pentru furtul unor mașini de lux care erau furate din Italia sau Spania și erau înmatriculate în România.

La acțiune participă procurori de la Direcția Generală Anicorupție și de la Direcția de Combatere a Criminalității, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar și forţele speciale ale Jandarmeriei Române și al specialiștilor din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si cu sprijinul tehnic al Serviciului Roman de Informații.

Anchetatorii au emis 50 de mandate de aducere dintre care 36 pentru învinuiţi. Procurorii caută o rețea de hoți de mașini de lux care se foloseau de acte false pentru înmatricularea unor mașini care erau furate din străinătate.

Potrivit DGA, în cursul acestei luni Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 36 de persoane pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Aceste infracţiuni au fost săvârşite în perioada anilor 2009 – 2011. Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.