Acasă Politic Bucuresti: Elena Udrea, din nou trompeta lui Traian Basescu: “Sa renuntam la...

Bucuresti: Elena Udrea, din nou trompeta lui Traian Basescu: “Sa renuntam la formula prin care au ajuns in Parlament oameni care au pierdut alegerile”

DISTRIBUIȚI

103431 – 22082011– Sistemul electoral actual poate fi modificat, „însă numai după discuţii cu argumente şi cu analiza realistă a situaţiei politice actuale”, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL Elena Udrea, apreciind însă că nu trebuie să mai fie posibil ca în Parlament să intre candidaţi de pe locul trei.Întrebată dacă ar trebui modificat sistemul electoral în sensul unui vot uninominal necompensat pentru alegerile parlamentare viitoare, Udrea a răspuns: “Trebuie discutat care anume ar fi scrutinul cel mai potrivit. Da, se poate modifica cel actual, însă numai după discuţii cu argumente şi cu analiza realistă a situaţiei politice actuale”. Ea a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu ar mai trebui păstrată formula actuală „prin care a fost posibil ca în Parlamentul României

să intre oameni care au pierdut alegerile”.

„Pentru un singur tur categoric şi fără această formulă actuală preferată de PNL sau creată de PNL cu girul PSD în 2008, prin care a fost posibil ca în Parlamentul României să intre oameni care au pierdut alegerile. În Parlamentul României sunt oameni care au ieşit pe locul trei şi cu toate acestea sunt parlamentari, unul dintre ei este chiar domnul Crin Antonescu. Deci, a ajuns acolo printr-un fals şi lucrul acesta ar trebui corectat”, a spus Elena Udrea.

În opinia sa, „astăzi în România dacă un partid poate să ia 50% plus unul din voturi, acesta este PDL, şi nu USL”.

Întrebată despre faptul că şi parlamentari ai PDL au ajuns în Parlament „printr-un fals”, adică deşi au fost pe locul trei au intrat în Parlament, Elena Udrea a răspuns: „Da, dar nu a fost iniţiativa PDL, noi am intrat pe regulile create de ei, noi ne dorim reguli corecte, omul ce votează aia să trimită în Parlament”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Sulina, că pentru anul 2012 ar trebui trecut la votul uninominal necompensat, într-un tur sau două, şeful statului precizând că a redeschis acest subiect în coaliţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.