Acasă Politic Bucuresti: Festivalul cultural „Zilele Brâncovenilor” la Palatul Mogosoaia

Bucuresti: Festivalul cultural „Zilele Brâncovenilor” la Palatul Mogosoaia

DISTRIBUIȚI

103214 – 11082011- Primaria Capitalei ii invita pe bucuresteni la Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti – Mogosoaia”, in perioada 13 – 15 august, cu ocazia comemorarii a 297 de ani de când Constantin Brâncoveanu a fost executat la Istanbul împreună cu cei patru fii ai săi. Data de 15 august este foarte importantă în istoria Palatului Mogoşoaia şi va fi marcată prin festivalul cultural „Zilele Brâncovenilor”.

Evenimentele se vor desfăşura între orele 10.00-12.00 şi între orele 20.00-22.00. Bucurestenii se vor putea bucura de recitaluri de muzică clasică, operă, jazz, blues, dans contemporan şi spectacole de teatru. Vor fi organiyate ateliere de creaţie (pictură, sculptură, grafică, meşteşugur), un târg de carte şi multimedia, predcum şi un târg de vinuri.

Palatul Mogoşoaia este o clădire istorică construită de către Constantin Brâncoveanu în stil arhitectural brâncovenesc. Actualmente, Palatul Mogoşoaia este un complex monumental istoric, cultural, turistic şi de agrement şi este al treilea obiectiv turistic cel mai vizitat din Bucuresti, datorită valorosului patrimoniu arhitectural.

Anul acesta, pe 15 august, se implinesc 297 de ani de când Constantin Brâncoveanu a fost executat la Istanbul, împreună cu cei patru fii ai săi. Cu toţii sunt veneraţi de către Biserica Ortodoxă Română sub numele de Sfinţii Martiri Brâncoveni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.