Acasă Politic Bucuresti: Finantare pentru inca 134 de cupluri care au solicitat fertilizare in...

Bucuresti: Finantare pentru inca 134 de cupluri care au solicitat fertilizare in vitro

DISTRIBUIȚI

103175 – 10082011- Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a aprobat miercuri un număr de 134 de dosare, dintre cele 180 de dosare noi, depuse in cursul lunii iulie, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS).

De la debutul programului, din 1 iunie 2011, şi până în prezent numărul de dosare aprobate în cadrul programului MS, a ajuns la 192.

MS menţine recomandarea adresată unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către minister, întrucât Comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului este de patru milioane de lei.

Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar); 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

În 2011,  aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS.

Un număr de opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul MS. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.