Acasă Politic Bucuresti: Generosul Oprescu

Bucuresti: Generosul Oprescu

DISTRIBUIȚI

103456 – 23082011Primăria Capitalei va plăti pentru salariile angajaţilor în acest an 50,63 milioane de lei, adică aproape 12 milioane de euro. Din aceşti bani, un milion de euro sunt prevăzuti pentru achitarea sporurilor pentru conditii de muncă. Angajaţii Municipalitătii vor primi alţi 100.000 de euro pentru achitarea “altor sporuri”, şi încă aproape 100.000 de euro sub forma unor prime de vacanţă, anunţă b365.ro. Şi anul trecut, primăria condusă de Sorin Oprescu a avut cheltuieli efective cu personalul de 51,2 milioane de lei, adică aproximativ 12,2 milioane de euro. Din această sumă, 1,1 milioane de euro au fost cheltuiti pentru acordarea de premii, sporuri si prime de vacantă pentru angajatii Primăriei.

 

Conform situatiei financiare pe 2010 a Primăriei Capitalei, angajatii Municipalitătii au primit anul trecut sporuri pentru conditii de muncă în valoare de 374.000 euro. Reprezentantii PMB au precizat că sporurile au fost acordate în baza art.16 din OG nr. 6/2007. Conform acestuia, functionarii publici care îsi desfăsoară activitatea în cadrul institutiilor publice în care functionează instalatii care generează câmpuri electromagnetice cu radiofrecventă produse de emitători pentru comunicatii, instalatii de microunde, instalatii de curenti de înaltă frecventă sau statii de bruiaj primesc un spor de conditii vătămătoare de până 10% din salariul de bază.

În plus, Primăria a mai acordat angajatilor si premii de 373.000 de euro. Este vorba mai exact de al 13-lea salariu de care au beneficiat angajatii municipalitătii. Functionarii care si-au luat concediu au fost si ei recompensati. Astfel, în 2010 Primăria a acordat prime de vacantă în valoare de 370.000 euro. “În baza art 23 din OG nr. 6/2007, cu modificările şi completările ulterioare, la plecarea în concediu de odihnă, funcţionarii publici au dreptul, pe lângă indemnizaţia de concediu, la o primă egală cu salariul de bază brut din luna anterioară plecării în concediu”, explică reprezentantii Primăriei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.