Acasă Politic Bucuresti: Geoana: „Toate partidele trebuie sa dea drumul din brate clanurilor politico-economice...

Bucuresti: Geoana: „Toate partidele trebuie sa dea drumul din brate clanurilor politico-economice care sifoneaza banii publici”

DISTRIBUIȚI

103162 – 10082011- Romaniatrebuie sa se transforme radical pentru a trece prin noul val de criza care „se ridica tot mai puternic in aceste zile”, scrie presedintele Senatului, Mircea Geoana, pe blogul personal. „Indiferent de cum vrem sa-l definim, un nou val de criza se ridica tot mai puternic in aceste zile. Caderea burselor, neincrederea investitorilor si lipsa de fermitate a liderilor politici ne fac sa nu mai vorbim despre posibilitatea unei noi crize, ci direct despre intensitatea si victimele sale. (…) Nu este doar firesc, ci si obligatoriu sa discutam despre cum facem ca Romania sa reziste furtunii iscate pe pietele internationale. Suntem foarte vulnerabili la evolutiile globale si dovezile cele mai bune sunt atat deprecierea leului, cat si prabusirea Bursei de la Bucuresti din ultimele zile (…)

 Este momentul ca oamenii politici sa nu mai caute scuze si sa se comporte macar o data ca lideri. Intr-o tara ca Romania, in care, in ciuda unor echilibrari macroeconomice, populatia este intr-o situatie mai dificila decat in 2008, acest lucru este cu atat  mai necesar”, scrie Geoana.

„Actuala si viitoarea guvernare vor opera sub constrangeri considerabile. Deficitele si risipa trebuie in continuare reduse, iar banii vor fi tot mai scumpi si mai greu de obtinut. Va trebui inteles de toata lumea ca resursele pe care vom putea conta vor fi in principal interne, la care se adauga fondurile europene si, eventual, expansiunea activitatii firmelor deja existente in Romania. In acest context, nu vom putea supravietui cu o economie subterana de aproape 40% sau cu 3 milioane de lucratori in strainatate care tin 100 miliarde de euro in afara circuitului economic intern”, sustine presedintele Senatului.

„Toate partidele vor trebui sa dea drumul din brate clanurilor politico-economice care sifoneaza banii publici, caci nu se poate sa pui panselute inainte de a fi modernizat scoli si spitale si nu se poate sa coste un kilometru de sosea de patru ori mai mult decat in Occident”, subliniaza Geoana.

Presedintele Senatului mai sustine ca trebuie convenite „20-50 de Mari Proiecte de interes national, care sa fie duse la bun sfarsit, indiferent de guvernare”.

Geoana adauga ca „trebuie adusa competenta proaspata in politica si in administratie” si ca „partidele vor trebuie ele insele sa se schimbe”.

„Partidele noastre politice nu mai pot fi centre de profit inainte sa fie centre de politici publice, de competenta si onorabilitate”, spune el.

„Cu alte cuvinte, pentru a trece prin uraganul care se apropie, Romania este obligata sa se transforme radical. Si nu pe spinarea celor care nu pot riposta, ci de acolo, de sus, de unde provine sursa raului. Si de unde e asteptata solutia pentru viitor”, concluzioneaza presedintele Senatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.