Acasă Politic Bucuresti: Guvernul a aprobat infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti

Bucuresti: Guvernul a aprobat infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti

DISTRIBUIȚI

103672 – 31082011- Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Năzare, la finalul şedinţei Executivului de marţi.  „Înfiinţarea acestei Autorităţi răspunde nevoii de coordonare a transportului public de la nivelul zonei metropolitane Bucureşti. Acest organism a fost gândit în urma unui studiu făcut de Ministerul Transporturilor împreună cu Banca Mondială, încă din 2006. Între timp discuţiile au mai continuat cu experţii FMI, cei de la Comisia Europeană şi Banca Mondială, astfel încât înfiinţarea acestei Autorităţi a apărut şi în scrisoarea de intenţie cu FMI”, a afirmat secretarul de stat. 

 

Autoritatea va avea ca principală activitate planificarea, coordonarea şi organizarea transportului public de persoane cu metroul, autobuze, troleibuze, tramvaie şi a transportului regional pe calea ferată. De asemenea, structura nouă înfiinţată va elabora strategia de dezvoltare a transportului public de călători şi Planul de transport public pentru zona metropolitană pe termen mediu şi lung.

Alexandru Năzare a precizat că instituţia va fi condusă de un director general, numit prin ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, şi de un consiliu de conducere format din şapte membri: directorul general care este şi preşedintele Consiliului, trei reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi câte un reprezentant ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Consiliului Judeţean Ilfov şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti va fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.