Acasă Politic Bucuresti: In apararea copiilor din centrele pentru persoane seropozitive din comuna giurgiuveana...

Bucuresti: In apararea copiilor din centrele pentru persoane seropozitive din comuna giurgiuveana Singureni

DISTRIBUIȚI

103211 – 11082011- Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), organizaţie naţională care promovează şi apară drepturile persoanelor seropozitive din România, îşi exprimă dezacordul cu privire declaraţiile făcute în media la adresa persoanelor seropozitive din cele două centre de plasament pentru persoane seropozitive din comuna Singureni, judeţul Giurgiu.

“Autorităţile locale ale comunei Singureni şi ale judeţului Giurgiu au responsabilitatea să prevină si să combată escaladarea atitudinilor stigmatizante şi discriminatorii care provin din educaţia insuficientă a comunităţii cu privire la HIV/SIDA. Trebuie menţionat că aceste două centre functionează in localitate de aproximativ două decenii, comunitatea a ştiut întotdeauna că acolo locuiesc copii seropozitivi infectaţi în sistemul sanitar, îngrijiţi în cele mai bune condiţii de către personal calificat, cu sprijinul organizaţiilor şi donatorilor internaţionali. Populaţia comunei Singureni a fost informată anual cu privire la infecţia cu HIV şi prevenirea ei, în cadrul campaniilor derulate de către UNOPA prin intermediul Asociatiei Viaţă şi Speranţă Giurgiu, precum şi de către alte organizaţii şi instituţii. Populaţia comunei a dat dovadă de o bună înţelegere, aceşti copii au crescut împreună cu copiii comunităţii şi fac parte din comunitate. Afirmaţiile care apar in presă ale conducerii Primăriei comunei Singureni, care spun că în ultimii ani se înregistrează zeci de cazuri de persoane nou infectate cu HIV în comuna Singureni, probabil din cauza tinerilor seropozitivi din cele două centre, sunt contrazise de datele reale existente la Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu şi la Compartimentul de Monitorizare a Infecţiei cu HIV în România, date care arată că nu este nici un caz nou de infectare în comună în ultimii ani”, se spune într-un comunicat al UNOPA.

“Consider că este responsabilitatea autorităţilor locale şi judeţene să prevină stigmatizarea şi discriminarea persoanelor seropozitive din Singureni, iar autorităţile statului trebuie să vegheze şi să sancţioneze orice formă de stigmatizare şi discriminare pe criteriul HIV/SIDA. De asemenea este important ca statul să dea dovadă de responsabilitate şi să sprijine campaniile naţionale de informare si educare a comunităţii în directia prevenirii HIV/SIDA, pentru că finanţatorii internaţionali s-au retras, iar statul nu alocă nici un ban în acest sens.” a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.