Acasă Politic Bucuresti: Întrucât nu şi-au luat lefurile de trei luni, lucratorii din Îmbunătăţiri...

Bucuresti: Întrucât nu şi-au luat lefurile de trei luni, lucratorii din Îmbunătăţiri Funciare ies în stradă

DISTRIBUIȚI

103292 – 16082011- Uniunea Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare, membră a Confederaţiei Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, pichetează sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, începând de miecuri, 17 august 2011, între orele 11,00 şi 15,00. La acţiune vor participa zilnic aproximativ 100 de salariaţi. Protestul este consecinţa faptului că lucrătorii din Imbunătăţiri Funciare nu şi-au primit drepturile salariale de la finele lunii mai 2011. Administraţia Naţională din Îmbunătăţiri Funciare RA încălcă prevederilor Constituţiei şi ale Codului Muncii conform cărora pentru munca prestată fiecare salariat are dreptul la un salariu ce se plăteşte înaintea oricăror obligaţii băneşti ale angajatorului.

 

Administraţia Naţională din Îmbunătăţiri Funciare RA este persoană juridică română, de interes public naţional, care administrează cu cei 5.000 salariaţi amenajările de irigaţii, desecare, drenaj, lucrările de combatere a eroziunii solului şi apărare împotriva inundaţiilor. Restructurat ca o condiţie a unui împrumut de 80 milioane dolari, acordat României de Banca Mondială, aflat în monitorizarea FMI şi constrâns de politica agricolă comunitară, sectorul de îmbunătăţiri funciare este în pragul colapsului.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât România a fost şi este grav afectată de transformări climaterice ce au avut ca efect inundaţii, alunecări de teren, ruperi de diguri la Dunăre şi pe râuri interioare, eroziuni puternice ale solului, secetă.

În Strategia fiscal bugetară pe perioada 2012 – 2014 Guvernul României şi-a propus ca obiective asigurarea securităţii alimentare, modernizarea şi extinderea infrastructurii de îmbunătăţiri funciare, adaptarea agriculturii la schimbările climatice.

În ciuda acestor obiective asumate pe hârtie de Guvern, Administraţia Naţională din Îmbunătăţiri Funciare RA va fi pusă în situaţia de a retrage personalul de pe cei 2.199 km de diguri, din care 1.100 km la Dunăre, de a abandona lucrările din Balta Ialomiţei şi din Insula Mare a Brailei (digul inelar cu o lungime de 150 km care protejează cele 11 localităţi din incintă de cei aproximativ 3 metri de apă ce se află deasupra nivelului solului, de a abandona 114 baraje pentru atenuarea viiturilor şi a celor 183 cantoane de apărare şi de a abandona cele 3.860 staţii de pompare de irigaţii şi de desecări. Există astfel posibilitatea apariţiei de probleme în derularea unor contracte internaţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.