Acasă Politic Bucuresti: MAE lanseaza baza de date a tratatelor bilaterale si multilaterale la...

Bucuresti: MAE lanseaza baza de date a tratatelor bilaterale si multilaterale la care Romania este parte

DISTRIBUIȚI

103635 – 30082011- Ministerul Afacerilor Externe lansează, în marja  Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, primul modul on-line al bazei de date electronice pentru evidenţa tratatelor bilaterale şi multilaterale la care România este parte şi care se află în gestiunea MAE.

Ministerul Afacerilor Externe îndeplineşte funcţia de depozitar al tratatelor bilaterale încheiate la nivel statal sau guvernamental precum şi a unor tratate multilaterale. Totodată, MAE păstrează şi copiile certificate ale tuturor tratatelor multilaterale la care România este parte. În evidenţa Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate a MAE figurează peste 8.800 de tratate bilaterale şi un număr semnificativ de tratate multilaterale semnate sau ratificate de România.

Baza de date informatizată reprezintă un instrument util, deoarece datele provenite din evidenţele MAE care vor putea fi accesate, privind tratatele în vigoare sau pentru care România a îndeplinit procedurile de intrare în vigoare, sunt unice la nivel naţional şi în ansamblu nu pot fi procurate din alte surse.

În această primă etapă va putea fi accesată aproximativ o treime a tratatelor bilaterale, la care România este parte şi care se află în gestiunea Ministerului Afacerilor Externe.  Finalizarea sistemului informatizat de evidenţă a tratatelor va avea loc în 2012, când tratatele bilaterale şi un număr semnificativ de tratate multilaterale la care România este parte vor putea fi accesate on-line, precizează într-un comunicat al MAE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.