Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Internelor vrea sa modifice Statutul politistului

Bucuresti: Ministrul Internelor vrea sa modifice Statutul politistului

DISTRIBUIȚI

103376 – 18082011Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a prezentat joi stadiul procesului de revizuire a pensiilor, modificările care vor fi aduse statutului poliţistului, introducerea obligativităţii absolvirii cursului de management strategic pentru persoanele care vor ocupa funcţii de conducere, precum şi stadiul procesului de evaluare a personalului ca urmare a aplicării măsurilor de reorganizare instituţională la nivelul MAI. Potrivit centralizării realizate la data de 10 august a. c, pentru ocuparea a 38.850 posturi a fost necesară organizarea de examene. Din cele 46.997 persoane puse la dispoziţie, 41.880 si-au manifestat intenţia de a participa la examenele desfăşurate în intervalul 15 iunie – 15 septembrie 2011.

 

 

Până la data realizării acestei centralizări au fost declarate admise 36.069 persoane şi respinse 5.105, iar 716 persoane înscrise la examen nu s-au prezentat la acesta. În urma afişării rezultatelor la examenele desfăşurate au fost depuse 242 contestaţii dintre care 187 au fost respinse, 30 admise, iar 25 erau în curs de soluţionare.

„Numărul posturilor efectiv ocupate în urma examenelor era de 36.069. Procesul de evaluare va continua până la data de 15 septembrie 2011”, a precizat ministrul Igaş.

Referindu-se la Statutul poliţistului, ministrul a declarat că se intenţionează introducerea în fluxul legislativ, în scopul adoptării, a unei noi forme a acestuia, în perioada imediat următoare. În acest sens, vor fi operate modificări în ceea ce priveşte condiţiile de admitere în corpul ofiţerilor de poliţie, transferul lucrătorilor ministerului de la o armă la alta, precum şi modificarea perioadelor de avansare în gradul profesional. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.