Acasă Politic Bucuresti: OMV Petrom e pe cale sa-si prelungeasca licentele de explorare petrol...

Bucuresti: OMV Petrom e pe cale sa-si prelungeasca licentele de explorare petrol si gaze in Romania

DISTRIBUIȚI

103500 – 24082011– OMV Petrom SA (SNP) a finalizat discutiile cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) privind prelungirea licentei de explorare in tara si asteapta aprobarea Guvernului, dupa ce a crescut cu 25 la suta autorizatiile contractate initial.

Petrom, care a discutat cu autoritatile privind reinnoirea licentei pentru 14 exploatatii de petrol si gaze, solicita o prelungire cu trei ani a permiselor, din cauza rezultatelor slabe din timpul perioadei de testare, a spus Alexandru Patruti, seful ANRM, conform Bloomberg.

„Am convenit cu Petrom sa extindem unele licente pana la 12 septembrie 2014″, a declarat Patruti. „Am semnat actul aditional la contract si asteptam aprobarea Guvernului”, a mai spus el, adaugand ca licentele pe care Petrom le-a cedat vor fi scoase la licitatie „candva, in viitor”.

Licentele pe care OMV AG (OMV), cea mai mare companie de petrol din Europa Centrala, le detine prin intermediul Petrom urmeaza sa expire la 12 septembrie. Un esec in a reinnoi licentele sau o intarziere de reinnoire ar avea „un efect advers asupra afacerii Petrom, asupra rezultatelor operatiunilor si situatiei financiare”, a declarat un oficial OMV. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.