Acasă Politic Bucuresti: Premierul Boc se asteapta ca Romania sa adere la Spatiul Schengen...

Bucuresti: Premierul Boc se asteapta ca Romania sa adere la Spatiul Schengen in 2012

DISTRIBUIȚI

103683 – 31082011- Prim-ministrul Emil Boc a declarat miercuri, in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romanesti, ca se asteapta ca aderarea deplina a Romaniei la Spatiul Schengen sa fie asigurata in 2012.

Premierul le-a spus diplomatilor romani ca anul 2012 va fi un an cu multiple provocari in plan european, principalele dosare pe care urmeaza sa se concentreze eforturile nationale fiind incheierea aderarii Romaniei la Schengen, gestionarea problematicii legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie si negocierile asupra perspecitvei financiare 2014-2020, implementarea strategiei Dunarii, mentinerea interesului UE pentru vecinatatea estica si problematica susbsumata regiunii extinse a Marii Negre.

„Ne asteptam ca, in functie de deciziile la nivel european din luna septembrie, sa fie asigurata aderarea deplina a Romaniei la Schengen in cursul anului viitor. E recunoscut faptul ca Romania a indeplinit conditiile tehnice de accedere la Schengen. In egala masura, trebuie sa fim suficient de convingatori pentru a contrabalansa eficient ultimele forme de sensibilitati si rezerve subiective sau politice care se manifesta inca in randul unor parteneri europeni”, a declarat Boc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.