Acasă Politic Bucuresti: Premierul il amenita cu demiterea pe seful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia...

Bucuresti: Premierul il amenita cu demiterea pe seful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

DISTRIBUIȚI

103563 – 26082011– Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că îi va cere demisia cel puţin şefului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Joszef Nagy, dacă România va fi suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră de către Comitetul ONU pentru respectarea Protocolului de la Kyoto, decizie prin care ţara noastră ar putea pierde venituri de mai multe sute de milioane de euro.

“Capul şefului de la Agenţia de Protecţia Mediului trebuie să fie pe masă dacă acest lucru se va întâmpla, şi un plan foarte, foarte riguros ca în maxim şase luni să se poată relua tranzacţionarea acestor certificate. Dar vreau capete jos dacă o asemenea decizie se ia împotriva României şi cei vinovaţi să plătească”, a spus premierul Emil Boc.

După ce la reuniunea de la Bonn din 6-8 iulie a.c. a Comitetului ONU a fost propusă suspendarea României de la tranzacţionarea acestor certificate care mai sunt cunoscute şi sub denumirea de ”certificate verzi”, o nouă reuniune a forului respectiv se desfăşoară în aceste zile în oraşul german, analiza situaţiei României fiind pe agenda de lucru, iar o decizie fiind aşteptată pentru începutul săptămânii viitoare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.