Acasă Politic Bucuresti: Presedintele Senatului cere premierului sa-si asume public o pozitie fata de...

Bucuresti: Presedintele Senatului cere premierului sa-si asume public o pozitie fata de anuntatele, pe surse, cresteri salariale –

DISTRIBUIȚI

102998 – 01082011 – Guvernul nu are voie să se joace cu majorarea salariilor – Declaraţia făcută de Jeffrey Franks, că există posibilităţi materiale pentru o recuperare a salariilor pierdute de bugetari, nu reprezintă şi o garanţie că salariile vor creşte, se arată într-o declaraţie a preşedinteşlui Senatului, Mircea Geoană. Având în vedere aceste declaraţii ale oficialului FMI, liderului senatorilor cere premierului Emil Boc şi ministrului de Finanţe să iasă public cu o poziţie oficială, prin care populaţia să afle care este poziţia Guvernului român. “Această tactică de guvernare, în care decizii fundamentale sunt scurse cu jumătate de gură pe surse politice, trebuie să înceteze. Avem nevoie de o guvernare în care anunţurile cu impact major asupra vieţii oamenilor să fie asumate de către cei aflaţi la putere”, cere, în continuare, Mircea Geoană.

Chiar dacă salariile vor creşte la nivelul din 2010, acest lucru nu este suficient. Vreau să amintesc că TVA a fost mărită şi ea trebuie să revină la valoarea iniţială, pentru că această măsură a lovit puterea de cumpărare şi a stimulat un puseu major de inflaţie. Cel mai important lucru în acest moment este să fim realişti în legătură cu ceea ce înseamnă veniturile şi cheltuielile populaţiei. În condiţiile în care salariile au fost reduse brusc anul trecut, iar costurile vieţii şi ale produselor şi serviciilor au crescut, coroborat cu inflaţia, trebuie amintit că o revenire cu “ţârâita” a salariilor nu ajută cetăţenii foarte mult în ceea ce priveşte costurile tot mai mari cu care se confruntă.

De asemenea, preşedintele Senatului vrea să ştie cât de sustenabilă este creşterea salarială, pentru a nu pune românii în situaţia ca, după alegerile din 2012, noul Guvern să fie nevoit să ia din nou măsuri de reducere. Campania electorală poate că începe din acest an, dar responsabilitatea Guvernului trebuie să fie mai extinsă decât această viziune îngustă.

În condiţiile în care lumea se pregăteşte pentru un nou val al crizei mondiale, eu vreau să ştiu care sunt politicile macro-economice ale României, care este strategia pentru vârfurile de plată care urmează şi care este planul financiar pentru următorii 3 ani.

Vreau să subliniez că protejarea locurilor de muncă şi a celor vulnerabili este prioritată, cu atât mai mult cu cât piaţa financiară internaţională dă semnale de perpetuă agitaţie. Doresc să solicit Premierului să facă publică strategia sa de protecţie socială, precum şi viziunea sa pentru cei aflaţi în vulnerabilitate, se mai arată în comunicatul official. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.