Acasă Politic Bucuresti: Preturile au scazut in iulie

Bucuresti: Preturile au scazut in iulie

DISTRIBUIȚI

103173 – 10082011- Preturile au scazut, in luna iulie, rata anuala a inflatiei coborand la 4,85 la suta, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Cele mai mari scaderi de preturi s-au inregistrat in cazul legumelor si conservelor de legume, cu 15 procente, in comparatie cu luna precedenta.

De asemenea, cartofii, al caror pret a influentat mult cresterea inflatiei din ultimul an, s-au ieftinit, in iulie, cu aproape 5 procente. La randul lor, fructele si conservele din fructe s-au ieftinit cu 5,36 de procente.

In schimb, s-au scumpit ouale cu 2,34 la suta, iar mierea de albime cu 1,3%. In total, marfurile alimentare au inregistrat o scadere de 1,9 procente, comparativ cu luna anterioara, desi a fost o crestere de 5,65 de procente, in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

Pe segmentul marfurilor nealimentare, s-a observat o scumpire cu 1,91 la suta a tutunului si tigarilor, iar, la servicii, de 3,71 la suta pentru apa, canal si salubritate. In total, cresterea a fost de 0,4 procente, fata de iunie 2011, si de 4,97 la suta fata de iulie 2010, pentru marfurile nealimentare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.