Acasă Politic Bucuresti: S-a amanat combaterea tantarilor

Bucuresti: S-a amanat combaterea tantarilor

DISTRIBUIȚI

103368 – 18082011Primaria Municipiului Bucuresti a amanat tratamentului avio pentru combaterea tantarilor care fusese programat pentru joi dimineata. Decizia de amanare a fost luata din cauza precipitatiilor cazute in ultmele ore, ceea ce ar fi dus la o eficienta extrem de scazuta a tratamentelor aplicate, precizeaza reprezentantii Primariei prin intermediul unui comunicat.

Tinand cont de conditiile meteo din ultima perioada, care favorizeaza inmultirea populatiilor de insecte/tantari, pentru a preveni aparitia unor eventuale infestari cu virusul West Nile, specialistii Grupurilor ISS-Danemarca, Bayer Germania si Lodi Franta au stabilit continuarea programului pilot de igienizare cu patru tratamente avio specifice pentru combaterea tantarilor, care se vor aplica pe o suprafata de 350 de ha (suprafete mai putin populate, cu vegetatie intense).Tratamentele sunt efectuate cu un elicopter, dotat cu un rezervor pentru substante biocide si duze microner.

Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca aceste tratamente nu angajeaza cheltuieli suplimentare din partea Primariei Capitalei, ci sunt efectuate in cadrul programului de destantarizare.

Produsul utilizat pentru aviotratamente este Aqua K’Othrine EW 20 (Bayer Germania) care are ca substanta activa Deltamethrin 2% ww. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.