Acasă Politic Bucuresti: S-a prelungit perioada de inscriere la Scoala de Studii Antreprenoriale si...

Bucuresti: S-a prelungit perioada de inscriere la Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale ANTREMAN

DISTRIBUIȚI

103213 – 11082011- Inscrierea candidatilor  la Scoala de Studii Intreprenoriale si Manageriale ANTREMAN s-a prelungit pana la data de 12 august 2011.  Preselectia celor 300 de candidati se va face pe baza CV-ului, eseului „De ce si cum vreau să devin intreprinzător?” si a chestionarului pe care candidatii trebuie să il completeze online. Selectia finală a celor 200 de cursanti se va realiza pe baza interviului si a testului de inteligentă. Participantii la cursurile Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale trebuie să indeplinească două conditii minime obligatorii: să fie absolventi ai unei facultăti si să cunoască limba engleză. Selectia candidatilor se va face tinand cont de motivarea acestora de a deveni intreprinzători, calitătile native si capacitatea de identificare a unei oportunităti de afaceri potential viabile.

Scoala ANTREMAN creeaza intreprinzatori performanti cu sprijinul mentorilor, nu al profesorilor, depaseste abordarea clasica academica, folosind modelul inovativ implementat cu succes de partenerii de la Cambridge. Derularea cursurilor din cadrul Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale va avea loc sub forma a trei module de curs, pe parcursul a trei semestre dupa selectarea prealabila a participantilor. De asemenea, va fi organizat un program de consiliere si mentoring pentru cei 200 de cursanti, in vederea pregătirii acestora pentru infiintarea propriei firme. Se preconizează ca la sfarsitul modulelor de curs să se infiinteze cel putin 120 firme.

Programul Şcolii are un profund caracter aplicativ, pragmatic, care asigura faptul ca absolventii sai nu vor acumula doar informatii teoretice despre intreprenoriat, ci vor obtine anumite deprinderi, abilitati, cunostinte aprofundate in acest domeniu. 1/3 din fondul de timp este alocat practicii in firme si exista peste 80 de firme care si-au exprimat disponibilitatea in vederea colaborarii cu Scoala Antreman, iar din disciplinele traditionale numai 30% inseamna transmitere de cunostinte, restul de 70% reprezentand studii de caz, simulari, role playing. La aceasta va contribui si faptul ca o parte dintre ore sunt derulate de traineri din Marea Britanie, iar in cadrul practicii intreprinzatori din Marea Britanie vor veni in Romania pentru a conlucra direct cu studentii.

Promotorul proiectului ANTREMAN – cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – este Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), confederatie patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, cea mai prestigioasă institutie de invătămant economic superior si de administratie publică din Romania, si cu Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universităti din Marea Britanie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.