Acasă Politic Bucuresti: Scutirile de impozit pentru cladirile RAPPS, alta “vaca de muls” pentru...

Bucuresti: Scutirile de impozit pentru cladirile RAPPS, alta “vaca de muls” pentru “baietii destepti”

DISTRIBUIȚI

103265 – 14082011- Deputatul PSD Aura Vasile sustine că Guvernul Boc continuă să ia de la săraci pentru a da bogaţilor. “Cel mai recent exemplu il reprezintă impozitul pe clădiri. Este nevoie, in viziunea lui Boc, de creşterea impozitelor, pentru a acoperi, probabil, cheltuielile cu cazarea sau sporurile grase ale acoliţilor domniei sale. Cu toate acestea, evident că Emil Boc pune greutatea pe umerii românilor. Conform legii, sunt scutite de la plata impozitului, printre altele, două categorii de clădiri: cele proprietate a statului, a unităţilor administrativ-teritoriale sau a oricăror alte instituţii publice, alături de cele aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Această situaţie este complet anormală din cauza faptului că, deşi este vorba de stat, trebuie să fie platite impozite şi taxe către buget, aşa cum fac persoanele fizice şi juridice oneste ale României!

Sigur că RAAPPS nu plăteşte impozit pe clădiri şi asta duce la situaţii incredibile, dar convenabile pentru domniile lor care altfel grăiesc pe posturile de televiziune, că este nevoie să fim solidari şi trebuie să inţelegem că din cauza crizei se intâmplă totul! Dar criza nu este pentru toţi! Un exemplu grăitor este contractul nr. 282 din 17.03.2010, incheiat intre RAAPPS şi UNPR. Fără a mai discuta faptul că UNPR există din aprilie 2010, nu din martie, şi, evident, Anexa 3 nu a mai fost completată, sumele pentru inchiriere ne arată cam care e diferenţa dintre românii cinstiţi şi slugile lui Boc. Aşadar, pentru imobilul de 290,05 mp, din str. Gheorghe Bratianu nr. 7, Sector 1, chiria este de 3 euro/mp/luna, iar pentru terenul aferent de 237 mp, chiria se “ridică” la 0.05 euro/mp/lună. Iată un exemplu despre cum Emil Boc aruncă tot greul pe spatele poporului român!

            Clădirile de stat sau cele in administrarea RAAPPS au devenit, in multe cazuri, sedii ale unor entităţi juridice cu cifre de afaceri suficient de mari incât să ne intrebăm de ce aceste sedii nu fac obiectul plăţii impozitelor (cabinete de avocatură, partide-slugă ale PDL, cabinete notariale, sedii de reprezentanţe ale companiilor multinaţionale etc). Se pot pune oricând la dispoziţie şi alte contracte <<bănoase>> pentru stat, incheiate de RAAPPS, cu entităţi apropiate culorii portocalii. In schimb, RAAPPS, ministerele sau agenţiile guvernamentale, folosesc profitul pentru cheltuieli de funcţionare, salarii mari, prime, autoturisme cu şofer, cazare şi altele. Clădirile aflate in proprietatea statului sunt exploatate astfel exclusiv de către un grup de oameni, in dauna cetăţenilor, folosindu-se spaţiile respective practic doar in interes propriu, incasând chirie, dar neplătind o parte din obligaţii, obligaţii care s-ar transpune in venituri suplimentare la buget.

            Este clar că domniile lor nu se pot “decupla” de la “conducta” prin care curg banii bugetului de stat. Aceşti bani ar fi trebuit să fie alocaţi şcolilor, spitalelor, pensionarilor sau investiţiilor serioase. Cu toate astea, este necesar ca măcar acum să se dea dovadă de o minimă responsabilitate şi să se treacă la unele măsuri de corectare.

            Voi depune la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă de eliminare a scutirilor aplicate acestor doua tipuri de clădiri şi cer sprijinul tuturor colegilor parlamentari pentru acest proiect de lege. In aceste vremuri de austeritate, când fiecare leu trebuie drămuit cu atenţie, devine absolut necesar să eliminăm pierderile nejustificate, aşa cum clamează şi premierul Boc, deşi domnia sa o face doar la nivel declarativ, fără să ia vreo măsură de reducere a cheltuielilor de funcţionare a statului, preferând in schimb reducerea veniturilor populaţiei până la limita subzistenţei.

            Boc trebuie să inceteze a mai batjocori astfel poporul, trebuie să se oprească din a mai incerca să mintă cu neruşinare şi să inducă in eroare cetăţenii României! Nu se mai poate admite nicio măsură de tip Boc atâta vreme cât acoliţii domniei sale sunt deasupra legiilor, fie şi doar cele ale bunului simţ. Căci lipsa lor de bun simţ este incredibilă iar poporul suferă in fiecare zi urmările şmecheriilor marca Boc, Oprea, Băsescu, Lăzăroiu etc.”, a spus Aura Vasile într-o declaraţie de presă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.