Acasă Politic Bucuresti: Statul roman refuza sa mai plateasca ajutoarele financiare pentru uzina Ford...

Bucuresti: Statul roman refuza sa mai plateasca ajutoarele financiare pentru uzina Ford de la Craiova

DISTRIBUIȚI

103115 – 09082011- Statul roman a inghetat plata ajutoarelor financiare catre producatorul american de autovehicule Ford. Pentru a primi ajutoarele de stat in valoare de 143 de milioane de euro pana in 2012, Fordtrebuia sa asambleze la Craiova 250.000 de masini pe an, insa a reusit sa ajunga la doar 5.000., arata Financiarul.

„Nu e vorba neaparat de suma investita, cat de volumul productiei. Deocamdata, contractul se renegociaza si ar urma sa fie aprobata in Parlament noua forma a contractului dupa vacanta parlamentara”, au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, compania ar putea pierde peste 125,5 milioane de euro, pentru ca pana in prezent a primit o singura transa, de 17,5 mil. euro, pentru investitiile realizate in anul 2009.

Pentru a primi intrega suma, Ford ar fi trebuit sa investeasca la Craiova 675 de milioane de euro, iar oficialii companiei au declarat ca au investit peste jumatate de miliard de euro, facute in special in echipamente de productie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.