Acasă Politic Bucuresti: Vasile Blaga, audiat de procurorii DNA

Bucuresti: Vasile Blaga, audiat de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

103129 – 09082011- Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat marti de procurorii DNA in dosarul „Spaga in vami„. Procurorii anticoruptie l-au chemat pe Blaga la audieri isaptamana trecuta, in calitate de martor. „Am fost solicitat ca martor dupa un telefon care a fost publicat si primit de la Banias, in care se plangea ca a fost schimbat un director. Erau lamuriri. Nu am facut nicio interventie. Eu nu fac interventii. N-am avut nicio interventie, lucru pe care procurorii il stiau”, a spus fostul ministru de Interne. Luni a aparut in presa o stenograma in care Vasile Blaga purta o conversatie cu una dintre persoanele cercetate in acest dosar.Vasile Blaga a aratat ca intalnirea cu procurorii a durat 10 – 12 minute, subliniind ca nu are nimic de ascuns si nu se teme de existenta altor stenograme care l-ar putea compromite.

 

 

Chemarea la DNA a lui Blaga are loc la o zi dupa ce a aparut in presa o stenograma din dosarul „Spaga in vami”. Potrivit documentului, Vasile Blaga a vorbit la telefon cu Aurel Matiut, fost sef al Directiei Regionale Vamale Timisoara, care l-a intrebat cand ajunge acasa, pentru ca urmau sa se intalneasca. Blaga ii raspunde ca poate fi gasit vineri. Conversatia s-ar fi purtat pe 21 decembrie 2010 si a fost interceptata de SRI. In aceeasi stenograma Matiut il suna apoi pe Radu Marginean, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, cu care vorbeste despre posibile schimbari in sistem, despre care il va lamuri Vasile Blaga cand se vor intalni. Atat Matiut, cat si Marginean sunt cercetati in dosarul „spagii in vami”.

„E foarte bine ca pana la urma procurorii au interceptat pe cine credeau, nu cred ca m-au interceptat pe mine, ei isi fac foarte bine datoria, e vorba pur si simplu de o discutie pe care am avut-o cu un fost coleg pentru ca pe domunl Matiut il stiu de vreo 15 ani. Nu uitati ca si eu am lucrat in vama in perioada ’93-’96. Deci este o discutie necifrata , nenimic…”, a comentat luni Vasile Blaga stenograma in care el discuta cu Matiut. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.