Acasă Politic Buftea: Procurorii cerceteaza o grupare de hoti din Ilfov pentru un prejudiciu...

Buftea: Procurorii cerceteaza o grupare de hoti din Ilfov pentru un prejudiciu de 400.000 lei

DISTRIBUIȚI

103503 – 24082011– Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea efectuează cercetări într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea unor  infracţiuni de furt şi tâlhărie de către o grupare care acţionează pe raza judeţelui Ilfov, cu predilecţie în localităţile Otopeni, Snagov, Pantelimon şi Bragadiru.  Astfel, miercuri dimineaţa, sub coordonarea procurorilor acestei unităţi de parchet, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi luptători de intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, au efectuat 30 de percheziţii în vederea depistării şi probării activităţii infracţionale a membrilor acestei grupări.

 

 

Din cercetările efectuate până în acest moment procesual, a reieşit faptul că aceştia au comis, în perioada aprilie – august 2011, mai multe furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, precum şi tâlhării, creându-se în acest mod un prejudiciu de aproximativ 400.000 lei.

Ca mod de operare, aceştia pătrundeau în locuinţe atunci când proprietarii nu erau acasă, în general prin forţarea ferestrelor, şi sustrăgeau bijuterii, bani şi aparatură electronică. O parte din bunurile sustrase erau comercializate, sub preţul real, imediat după comiterea furturilor, iar bijuteriile amanetate în unităţi având acest specific.

Cât priveşte infracţiunile de tâlhărie, acestea erau comise, în special, în zone necirculate şi puţin sau deloc luminate, iar victimele erau deposedate, prin ameninţare, de bijuterii, telefoane mobile şi bani.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate peste cinci kilograme de bijuterii din aur, ceasuri, două pistoale, o armă de tir şi una artizanală, precum şi alte bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni.

În cauză au loc audieri, urmând a se aprecia asupra măsurilor procesuale care se impun în raport cu situaţia de fapt. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.