Acasă Politic Chisinau: Un bust al poetului Adrian Paunescu a fost dezvelit la Chisinau

Chisinau: Un bust al poetului Adrian Paunescu a fost dezvelit la Chisinau

DISTRIBUIȚI

103698 – 31082011- Un bust al poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit miercuri, de Ziua Limbii Române, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău. Lucrarea, realizată în bronz, este semnată de sculptorul Romi Adam din Alba Iulia.

La eveniment au participat conducerea Primăriei Chişinău, politicieni, oameni de ştiinţă, fiul şi fiica poetului, scriitori din Moldova şi România, precum şi cititori ai operei lui Adrian Păunescu.

În discursul său, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că în ultimii ani, Adrian Păunescu obişnuia să vină la Chişinău, la toate sărbătorile naţionale, „iar prin dezvelirea bustului acestuia, de sărbătoarea Limba Noastră cea Română, poetul a revenit la baştină, a revenit acasă”. Edilul Capitalei a îndemnat asistenţa să studieze în continuare creaţia lui Păunescu şi să înţeleagă mesajul profund al scrierilor sale, „pentru că astfel nu vom putea fi minţiţi de nimeni în ceea ce priveşte identitatea noastră naţională”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Prezent la eveniment, academicianul Mihai Cimpoi a declarat că Adrian Păunescu a fost un poet unic de inspiraţie realistă. „Nu a fost doar un poet român, ci un poet al tuturor românilor”, a subliniat Cimpoi.

La rândul său, poetul Valeriu Matei a spus că e o bucurie să-l avem pe Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor, alături de Nichita Stănescu şi Grigore Vieru, alţi doi poeţi ai aceleiaşi generaţii.

Născut în Basarabia (la Copăceni, judeţul Bălţi), poetul român, Adrian Păunescu (1943-2010), iniţiatorul Cenaclului „Flacăra”, a lăsat în urma sa o arhivă de poezie şi cântec cu valoare de patrimoniu naţional, se mai spune într-un comunicat al Primăriei Chişinău. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.