Acasă Politic Constanta: Incendiu de proportii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Constanta: Incendiu de proportii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

DISTRIBUIȚI

103412 – 21082011– Un puternic incendiu, care a izbucnit sambata dupa amiaza, in zona Vadu din Constanta, la limita Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a distrus 300 de hectare de vegetatie. Au fost afectate specii de reptile, broaste testoase si pasari. In prezent, focul a fost izolat, iar pompierii sustin ca ar putea fi stins in curand daca nu se modifica din nou directia vantului. Reprezentantii ISU sunt si in prezent la fata locului pentru ca focul mai arde mocnit in anumite locuri. Interventia pompierilor a fost ingreunata atat din cauza vantului puternic, care si-a schimbat de mai multe ori directia de la izbucnirea focului, cat si de faptul ca terenul in zona este accidentat si mlastinos. Intreaga suprafata face parte din rezervatia protejata prin lege, cu specii de pasari, animale si plante rare.

 

 

Autoritatile spun ca nu exista pericolul ca focul sa ajunga la zonele locuite. Cu toate acestea, multi dintre turistii care campasera pe plaja Vadu si-au strans corturile si au plecat de teama focului.

Se crede, momentan, ca flacarile au izbucnit fie de la o tigare aruncata fara a fi stinsa, fie de la un gratar, fie in mod intentionat de catre crescatorii de animale din zona. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.