Acasă Politic Constanta: Incendiul de la Vadu a fost provocat de un inconstient

Constanta: Incendiul de la Vadu a fost provocat de un inconstient

DISTRIBUIȚI

103436 – 22082011Incendiul din Vadu, în urma căruia au ars peste 300 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, a fost provocat de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, au stabilit specialiştii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, focul izbucnit în zona Vadu, aflată în cadrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a pornit de la o ţigară aruncată în zona de vegetaţie, iar apoi incendiul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic, transmite Realitatea Tv.

De asemenea, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a început o evaluare la faţa locului pentru a stabili dimensiunea reală a pierderilor ecologice rezultate în urma incendiului.

Conform primelor estimări, cele mai afectate ar fi fost reptilele, şerpii, broaştele şi insectele, care nu s-au putut putut retrage la timp din cauza flăcărilor şi mai puţin păsările din zonă care erau pregătite pentru migraţie şi au putut să-şi ia zborul.

Focul în zona Vadu a izbucnit, sâmbătă, în jurul orelor 15.00, iar la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul ISU Dobrogea.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată atât din cauza vântului puternic, care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia de la izbucnirea focului, cât
şi de faptul că terenul în zonă este accidentat şi mlăştinos.

Intervenţia s-a încheiat după mai bine de 24 de ore, iar în incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetaţie.

Valoarea pagubelor produse nu a fost, deocamdată, estimată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.