Acasă Politic Elvetia: Banca Nationala a Elvetiei anunta noi masuri de combatere a aprecierii...

Elvetia: Banca Nationala a Elvetiei anunta noi masuri de combatere a aprecierii francului

DISTRIBUIȚI

103153 – 10082011- Supraevaluarea masiva a francului elvetian ameninta dezvoltarea economiei in Elvetia si a crescut puternic riscurile privind stabilitatea preturilor, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Elvetiei, citat de Reuters. Astfel institutia financiara anunta cresterea lichiditatii pe piata monetara si efectuarea unor tranzactii valutare swap pentru a combate aprecierea francului, informeaza Reuters. 

Masurile de lichiditate au fost folosite ultima data in 2008. Banca centrala elvetiana a aratat ca va urmari atent evolutiile de pe piata valutara si, daca va fi necesar, va lua noi masuri de combatere a aprecierii francului.  Aprecierea puternica a acestei monede ameninta sever cresterea economica a Elvetiei si exporturilor care genereaza circa jumatate din Produsul Intern Brut al tarii. 

Banca Nationala a Elvetiei a surprins pietele cu o saptamana in urma, cand a redus dobanzile in banda 0-0,25%, respectiv „cat mai aproape de zero”, si a anuntat ca va creste semnificativ volumul de franci din piata monetara. 

Francul a urcat anul acesta la maxime istorice fata de euro si dolar, reflectand temerile investitorilor privind criza datoriilor de stat din zona euro si situatia economica din SUA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.