Acasă Politic Galati: Ofiter de politie de frontiera, urmarit penal pentru complicitate la trafic...

Galati: Ofiter de politie de frontiera, urmarit penal pentru complicitate la trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

103150 – 10082011- Procurorii DNA Galaţi au început urmărirea penală faţă de Marian-Valentin Leopa pentru trafic de influenţă şi faţă de Ion Melinte, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în a doua jumătate a anului 2010, Leopa a pretins 25.000 euro, din care a primit, prin intermediar, suma de 400 euro şi obiecte în valoare de 600 euro, susţinând că, în schimb, va interveni pe lângă un procuror DIICOT astfel încât acesta să facă demersuri în instanţă pentru ca denunţătorul să fie scos dintr-un dosar penal în care era cercetat şi să fie exonerat de răspunderea penală. Ulterior, denunţătorul a constatat că pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, în baza căruia a fost extrădat din Italia şi încarcerat in România. La data de 22 iulie 2011, Leopa i-a pretins din nou aceluiaşi denunţător suma de 9.000 euro, promiţându-i că îi va determina pe magistraţii-judecători să pronunţe condamnarea sa la o pedeapsă cu suspendarea executării acesteia, precum şi să dispună revocarea măsurii arestării preventive. La data de 8 august 2011, Leopa a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 5.000 euro, reprezentând o parte din suma de bani pretinsă, în scopul sus menţionat. În ziua stabilită pentru primirea sumei de 5.000 euro, Leopa i-a cerut persoanei intermediare să se deplaseze la un notar public şi să încheie un contract de împrumut pentru a disimula fapta de corupţie.

Cel care l-a sfătuit pe Leopa să disimuleze primirea ilicită a banilor sub forma unui contract de împrumut a fost Ion Melinte, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la trafic de influenţă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.