Acasă Politic Giurgiu: Chiar dacă nu au lucrat la începutul lunii iunie, o parte...

Giurgiu: Chiar dacă nu au lucrat la începutul lunii iunie, o parte din medicii de familie cer acum să fie plătiţi

DISTRIBUIȚI

103294 – 16082011- Banii continuă să rămână motiv de tensiune între medicii de familie din Giurgiu şi Casa de Asigurări de Sănătate. De data aceasta, este vorba despre plata medicilor care, la începutul lunii iunie, se alăturau protestului organizat la nivel naţional, ca urmare a nemulţumirilor faţă de noul contract-cadru. Acum, medicii de familie susţin că şi-au desfăşurat activitatea şi ca dovadă a acestui lucru sunt pacienţii pe care i-au consultat în acea perioadă. Refuzul CAS de a plăti pentru perioada 1 -10 iunie este considerat de reprezentanţii medicilor de familie ca fiind un abuz: “Nu s-au plătit banii pentru perioada de zece zile de la începutul lunii iunie. Este un abuz. Directorul CJAS, Florentina Popescu, ar trebui să iasă şi să stea de vorbă cu medicii de familie. La trei luni ar trebui să existe o astfel de întâlnire dar nu s-a mai ţinut de multă vreme”, spune dr. Rodica Buşcu, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Giurgiu.

De cealaltă parte, directorul CAS Giurgiu, Florentina Popescu, spune că nu este vorba despre un conflict între instituţia pe care o conduce şi medicii de familie, cei care au ales să participe la protestul din 1-10 iunie fiind informaţi, de la bun început, că nu vor fi plătiţi pe perioada protestului şi asumându-şi acest risc. „Nu considerăm că am abuzat, nici că am făcut vreo presiune, discriminare sau ilegalitate împotriva medicilor de familie, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu nu există şi nu a existat o situaţie conflictuală între conducerea instituţiei noastre şi medicii de familie. Tuturor medicilor participanţi la protest li s-a comunicat ca nu vor fi plătiţi pentru această perioadă, la momentul respectiv toţi asumându-şi acest lucru”, spune directorul CAS. În opinia conducerii Casei de Asigurări de Sănătate, solicitarea medicilor este ilegală şi oarecum imorală. “Medicii susţin acum că în acea perioadă ar fi acordat consultaţii şi că activitatea s-ar fi desfăşurat normal, însă noi ştim că nu este aşa, pentru că mulţi pacienţi ni s-au plâns atunci că nu au acces la serviciile medicale ale medicilor de familie.

La nivelul judeţului Giurgiu, 52 medici de familie şi-au desfăşurat activitatea normal în perioada 01-10 iunie alegând să nu participe la protest, comunicând Casei de Sănătate acest lucru. Alţi 60 de medici de familie au participat la protest şi au comunicat acordul lor pentru încheierea actelor adiţionale la contractele cadru în zilele ulterioare datei de  01 iunie până la 10.06.2011, dată la care mai rămăseseră în protest 2 medici de familie. Indiferent de acuzaţiile şi presiunile medicilor de familie, CAS nu va ceda şi nu va plăti serviciile din perioada 1 – 10 iunie, a încheiat preşedinta CAS Giurgiu. – www.prpomptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.