Acasă Politic În Bucuresti activeaza peste 20.000 de cersetori profesionisti si 12.000 ocazionali

În Bucuresti activeaza peste 20.000 de cersetori profesionisti si 12.000 ocazionali

DISTRIBUIȚI

Bucuresti: Cersetori care ocupau abuziv o casa, evacuati din Sectorul 2

Cersetoarea Harieta castiga 23.000 de euro, lejer, lunar!102995 – 01082011 – Cerşetori care toată ziua şi-o petrec pe străzile Bucureştiului, iar noaptea se ceartă şi fură de la vecinii disperaţi şi speriaţi vor fi evacuaţi de Primăria Sectorului 2 mâine, marţi, 2 august, ora 6.00, dintr-o casă ocupată abuziv de unde au refuzat sa plece în ciuda tuturor somaţiilor şi demersurilor executorilor judecătoreşti. Casa cu un etaj şi cu o curte plină de lucruri furate, de la cărămizi refolosite până la paturi şi frigidere, aparţine unei societăţi care s-a văzut nevoită să apeleze la instanţe pentru a scăpa de chiriaşii abuzivi care s-au manifestat violent şi nu au vrut cu niciun chip să elibereze imobilul. Mai mult, ei sub-închiriau casa asupra căreia nu aveau niciun drept. De-altfel, în apropiere de această casă, alte câteva locuinţe aparţin unor alte persoane certate cu legea, cunoscute de organele de control ca infractori şi recidivişti înrăiţi.

Topul cersetorilor bucuresteni

– În Bucuresti activeaza peste 20.000 de cersetori profesionisti, dar si circa 12.000 care practica aceasta meserie banoasa doar ocazional, in regim part-time, sau pur si simplu accidental. Va prezentam in exclusivitate un top al celor mai de succes 5 cersetori din Bucuresti.

Desi e tanara, Raritatea intra in top 5 cersetori, cu un venit de 15.000 de euro lunar. Activeaza in zona Garii de Nord, un vad extrem de bun si de banos. Mizeaza pe frica provincialilor sositi in Bucuresti, speriindu-i sa-i dea bani ca sa scape de ea. Raritatea are 5 la tupeu, fiind foarte agresiva. Textul folosit este foarte bine gandit. Raritatea sustine ca a apelat la o agentie de publicitate, iar fraza este inregistrata la OSIM: “Nu dai bani, ramai cu ei, mori sarac, mori cu ei”. La tinuta Raritatea nu exceleaza, preferand haine lejere, comode. In timpul liber face parasutism. Ii plac animalele, avand 3 ponei la ferma sa de langa Rasnov, unde isi petrece vacantele de iarna.

Limonada provine „dintr-o familie buna, dar prea mare”, conform propriei declaratii. Exceleaza la tinuta si recuzita, folosind inclusiv un balon cu Tweety pentru a provoca lacrimile trecatorilor. La tupeu sta foarte bine, uneori tragand de maneca, sau chiar de geanta, persoanele care nu-i dau bani. Sta mai slab la gesticulatie, fiind descrisa de prieteni drept „o putoare, ar putea castiga mult mai mult, ca are vad bun”. Limonada castiga in jur de 18.000 de euro lunar si isi petrece vacantele in insulele din Pacific.

Chelu – Este supranumit Chelu, desi e practic pletos. Ironia necrutatoare a anturajului sau infractional ar impresiona chiar si un membru al Academiei Romane. Chelu are un text extrem de simplu, dar eficient: „Da-mi un leu!”. Tinuta, compusa din haine groase vara si subtiri iarna, determina trecatorii sa aiba o senzatie de mila meteorologica fata de acest cersetor, ale carui venituri se ridica, in medie, la 20.000 de euro lunar. La tupeu sta excelent, strambandu-se la cei care trec pe langa el fara sa-i dea bani. Activeaza in Militari, in zona autogarii, facand remarci necrutatoare la adresa „bizonilor parosi din provincie, care vin in Bucuresti sa ne ia painea de la gura”, conform propriei declaratii.

Unguru – Il cheama Benjamin Balac, insa prietenii il poreclesc Unguru’, pentru ca a facut armata in Ardeal. Intra lejer in top 5 cersetori, cu un venit de 21.000 de euro lunar. Unguru’ tapeaza latura mistica a naivilor, primind doar 3 puncte la tupeu. De la distanta, pare inofensiv, insa a fost condamnat de doua ori pentru talharie. Desi nu are un text extraordinar, preferand sa repete fraza „Dumnezeu vede tot”, Unguru’ exceleaza la tinuta, in recuzita sa intrand si o palarie vintage. Unguru’ activeaza la Universitate, unde are un vad foarte bun, pe care a platit 50.000 de euro.

Gesticulatia sa este foarte complexa, inspirata din misticismul ortodox rus. Ridica mainile, face spume la gura, iar banii curg.

Harieta – Harieta conduce detasat topul cersetorilor din Bucuresti, atat la venitul lunar, cat si in privinta talentului nativ. Harieta primeste din partea expertilor nostri punctajul maxim atat pentru text, cat si pentru tinuta, gesticulatie si tupeu. Harrieta activeaza de circa 4 ani in zona cimitirului Bellu, mizand pe o diformitate pentru a atrage banii milosilor. Trecatorii intervievati i-au dat Harietei o varsta medie de 65 de ani. De fapt, Harieta are 23. Se lauda cu peste 23.000 de euro lunar, are conturi la mai multe banci, iar in timpul liber merge la mall, la fitness si se gandeste sa se apuce de tae-bo, pentru a-si pastra conditia fizica. Tonusul muscular de invidiat o ajuta sa stea in diverse poziţii pana la 12 ore pe zi, insa Harieta sustine ca efortul merita. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.