Acasă Politic Kiev: Tribunalul refuza eliberarea Iuliei Timosenko din arest

Kiev: Tribunalul refuza eliberarea Iuliei Timosenko din arest

DISTRIBUIȚI

103108 – 08082011- Tribunalul districtual din Kiev a respins luni cererea de eliberare din arest a fostului premier ucrainean Iulia Timosenko petita lui Iuri Suhov.

„Iulia Timosenko nu evita procesul si isi indeplineste toate obligatiile conform Codului de Procedura Penala. Conform Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, va cer sa anulati masura restrictiva de incarcerare, intrucat exista suficiente motive”, a spus Iuri Suhov, avocatul Iuliei Timosenko, in tribunal, conform site-ului oficial al acesteia.

„Cred ca dumneavoastra si procurorii stiti foarte bine ca nu a existat niciun element de infractiune in actiunile mele si ca nu am incalcat legea. Stiind acest lucru, din ordinul sefilor dumneavoastra, vreti sa ma frangeti. Dar nu ma veti frange, veti frange tara noastra independenta”, i-a spus si Iulia Timosenko judecatorului Rodion Kireiev. ”Eu nu va cer nimic, nu voi sta in genunchi sa cersesc de la aceasta mafie si voi lupta atata timp cat am puterea”, a continuat fostul premier, in aplauzele oamenilor din audienta.

Judecatorul Kireiev a anuntat insa ca nu o elibereaza pe Iulia Timosenko. „Curtea nu vede niciun motiv sa ridice aceasta masura restrictiva si astfel petitia apararii este respinsa”, a spus judecatorul Kireiev.

Iulia Timosenko a fost arestata vinerea trecuta, dupa ce procurorul de caz a cerut ca fostul premier al Ucrainei sa fie inchis, intrucat vorbele si comportamentul sau nu demonstreaza respect fata de standardele procedurale ale acestui proces.

Timosenko a ocupat functia de premier pana in martie 2010. Fostul premier e acuzat de folosirea ilegala a 425 milioane de dolari, primiti in 2009 din vinderea certificatelor de emisii de carbon care se tranzactioneaza in urma Protocolului de la Kyoto, dar si de incheierea unor contracte energetice cu compania rusa Gazprom, care s-au dovedit dezastruoase pentru economia ucraineana.

Iulia Timosenko, aflata acum in opozitie, considera acuzatiile ca fiind motivate politic, in conditiile in care tot mai autoritarul presedinte al tarii, Viktor Ianukovici, vrea sa scape de un rival periculos. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.