Acasă Politic Londra: Reuniune de urgenta a Parlamentului britanic din cauza violentelor de strada

Londra: Reuniune de urgenta a Parlamentului britanic din cauza violentelor de strada

DISTRIBUIȚI

103138 – 09082011- Parlamentul Marii Britanii se intoarce de urgenta din vacanta din cauza revoltelor de strada din Anglia, care au loc incepand de sambata in Londra si i alte cateva orase mari.

Politia britanica a pierdut controlul Londrei, luni noapte, si incidente violente si jafuri s-au inregistrat si in Birmingham, Bristol si Liverpool, semn ca revoltele se raspandesc. In Birmingham, o sectie mica de politie a fost arsa, 133 de persoane au fost arestate in timpul noptii si cinci in zorii zilei de marti.

Premierul David Cameron s-a intors si el din vacanta pentru intalniri cu comitetul pentru situatii de urgenta Cobra, transmite BBC.

„Vom face tot ce este necesar pentru a readuce ordinea pe strazile Marii Britanii si a le face sigure pentru cetatenii care respecta legea”, a anuntat premierul.

Cameron a decis trimiterea pe strazile Capitalei a 16.000 de politisti, pentru a preveni incidentele violente care se repeta in fiecare seara incepand de sambata. Cel putin 450 de persoane au fost arestate pana acum, a precizat Cameron. „Se va face justitie si acesti oameni vor vedea consecintele actiunilor lor. Daca esti suficient de matur pentru a comite aceste infractiuni, atunci esti suficient de matur pentru a fi pedepsit”, a avertizat premierul britanic. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.